Piráti pořádají výběrová řízení pro asistenty, personalistu i do rad VZP

25.11.2017 22:16

Pirátská strana stále dokazuje, že zavedení transparentních principů do fungování politických stran je reálné.

Piráti pořádají výběrová řízení pro asistenty, personalistu i do rad VZP
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

„Piráti si dlouhodobě zakládají na průhledném hospodaření s veřejně kontrolovatelným účtem, vykazují schůzky s politiky a lobbisty a v současnosti také pořádají otevřená veřejná výběrová řízení. U Pirátů rozhodují schopnosti, nikoliv konexe,“ uvedl jejich předseda Ivan Bartoš.

Vstup do nejvyšších pater politiky znamená nutnost rozšíření nejen administrativního aparátu strany. Proto Piráti začali krátce po volbách zveřejňovat inzeráty o výběrových řízeních. Jedním z nebližších úkolů se po volbách stalo pořádání výběrových řízení na pozici asistentů poslanců.

„Na rozdíl od ostatních politických stran, v nichž na pozicích asistentů i v dalších vysokých pozicích sedí často příbuzní či známí, je způsob výběru personálu u Pirátů otevřený a spravedlivý. Hledáme zodpovědné, talentované a schopné lidi. Nikoliv způsob, jak vytáhnout co nejvíc ze státního rozpočtu,“ říká Ivan Bartoš. Kromě asistentů poslanců projdou výběrovým řízením i budoucí personalista nebo pirátský nominant do Správní či Dozorčí rady VZP.

Piráti berou své základní principy vážně. Nové soutěže proběhnou také u smluv, které končily volbami a s nimiž se nadále počítá. Kolik veřejných inzerátů jste viděli u ostatních politických stran?

Probíhající výběrová řízení Pirátů

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hájek (STAN): Nejúrodnější půda se už nebude plošně měnit v parcely pro obchoďáky

4:32 Hájek (STAN): Nejúrodnější půda se už nebude plošně měnit v parcely pro obchoďáky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochraně půdy.