Piráti půjdou do pražských voleb samostatně

13.02.2018 13:20

V internetovém hlasování se pražští členové Pirátů jednomyslně rozhodli pro samostatný postup ve volbách do pražského zastupitelstva. To znamená, že nebudou uzavírat žádné předvolební koalice. Pozice na kandidátní listině budou obsazovány v primárních volbách, do kterých se mohou hlásit nejen členové strany, ale i příznivci, kteří se registrují na internetovém fóru.

Piráti půjdou do pražských voleb samostatně
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Samostatný postup ve volbách podpořilo 100 % hlasujících pražských členů Pirátů. „Do pražských voleb si věříme, budeme se snažit je vyhrát. Pokud si udržíme podporu lidí, kteří nás v Praze volili do sněmovny, podaří se nám to,“ říká Adam Zábranský, předseda pirátského klubu v pražském zastupitelstvu a místopředseda pražských Pirátů. Rozhodnutí se netýká městských částí, tam se o případných koalicích budou rozhodovat individuálně místní sdružení.

Již na začátku února Piráti vyhlásili primární volby na lídra pražské kandidátky. Rozhodnuto o tom, kdo pirátskou kandidátku povede, padne na přelomu února a března a hlasovat budou opět moci všichni pražští členové Pirátů.

Odkaz na hlasování o samostatném postupu ve volbách najdete ZDE.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

7:07 Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

Jako ministr školství si vážím toho, že v domácí odborné komunitě existuje poměrně silná shoda na ro…