Piráti vyzývají TOP 09: zbavte se Lomeckého

26.09.2018 16:13

Lídr Pirátů v pražských volbách Zdeněk Hřib zaslal otevřený dopis předsedovi TOP 09 Jiřímu Pospíšilovi, ve kterém ho upozorňuje na aktivity starosty Prahy 1.

Piráti vyzývají TOP 09: zbavte se Lomeckého
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Starosta Oldřich Lomecký z TOP 09 má totiž podle Pirátů na krku několik závažných pochybení, která nevypadají jako pouhé nešťastné omyly.

Piráti poslední dva roky na Praze 1 odhalují jednu pochybnou transakci za druhou. Pirát David Bodeček kvůli několika kauzám podával trestní oznámení, kterými se nyní zabývají orgány činné v trestním řízení. Vedení radnice v čele s Lomeckým na aktivitu Pirátů reagovalo zcela smyšleným obviněním z gay spiknutí, cenzurou na Facebooku a systémovým odpíráním informací v rozporu se zákonem.

Zdeněk Hřib se rozhodl Jiřího Pospíšila otevřeným dopisem oslovit proto, že pražská kampaň koalice TOP 09 a STAN používá hesla o transparentnosti a boji proti korupci. „Jednání starosty Lomeckého zcela jistě není souladu s Hodnotovým desaterem TOP 09. Věřím, že učinit jeho praktikám přítrž musíte především Vy v rámci Vaší strany,“ píše v dopise pirátský kandidát na primátora.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…