Pirátské hnutí slaví 10 let, v Berlíně se setkají Piráti z celého světa

23.07.2016 13:06

Tento víkend (22.7. - 24.7. 2016) probíhá v Berlíně sjezd valného shromáždění světových Pirátských stran, které se sdružují ve volné organizaci Pirate Parties International.

Pirátské hnutí slaví 10 let, v Berlíně se setkají Piráti z celého světa
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Česká pirátská strana, logo

Delegáti konference zastupující 21 zemí, které jsou oficiálně členy PPI, se jednání účastní buď napřímo, nebo, jak již bývá standardem, přes online připojení. Zástupci dalších Pirátských stran se konference účastní bez formálních povinností.

Česká výprava nebude chybět - do Berlína jako oficiální delegáti přijeli jak současný předseda strany Ivan Bartoš, tak vedoucí zahraničního odboru Mikuláš Peksa a další členové zahraničního odboru: František Kopřiva a Jan Lipavský. Přidají se k nim další Piráti, kteří kromě účasti na přednáškách a workshopech pomohou i s organizací a následně se zapojí do předvolební kampaně berlínských Pirátů.

Pirate Parties International byla založena již v roce 2010. Česká pirátská strana patří mezi ze zakládající členy a výrazně se podílela na tvorbě stanov této organizace. V minulých letech byl v nejužším vedení PPI i člen České pirátské strany, Marcel Kolaja, kandidát do Evropských voleb z roku 2014. Zasedání Pirate Parties International hostila historicky i Praha a to v roce 2012.

„Piráti věří, že i tento berlínský sjezd bude inspirativní a díky sdílení zkušeností nejen z politiky bude přínosem i v rámci příprav pro nadcházející volby do krajů a Senátu, kterých se čeští Piráti účastní. Společně také oslavíme desáté výročí vzniku Pirátského hnutí,“ komentuje před odjezdem pirátské výpravy z ČR předseda Pirátů Ivan Bartoš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace