Písek: Práce na horkovodu v Komenského ulici letos nezačnou

12.08.2019 10:13

Harmonogram prací souvisejících s budováním horkovodu zaznamená změny. Teplárna Písek, investor stavby, letos nezahájí práce v Komenského ulici, kde se původně plánovalo začít s výkopy už o prázdninách.

Písek: Práce na horkovodu v Komenského ulici letos nezačnou
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

„Po zhodnocení současného stavu otevřených úseků a možnosti výskytu rizik při otevření dalších úseků v plánované trase horkovodu pro letošní rok, zejména v ulici Komenského, bylo rozhodnuto, že práce v této ulici v úseku od gymnázia k poště v letošním roce zahájeny nebudou. Důvodem je, že subdodavatel zemních prací nemůže garantovat dokončení finálních povrchů dle požadavku města do 30. listopadu 2019. Realizace proto proběhne až v příštím roce,“ vysvětluje Andrea Žáková, ředitelka Teplárny Písek.

Namísto toho budou zahájeny práce na trasách, kde je jistota dokončení v městem požadovaném termínu. „Práce budou pokračovat z ulice Nádražní do ulice Budovcova až ke křižovatce Chelčického s Budějovickou. Bude realizována nová trasa do výměníkové stanice Gregorova vnitroblokem místo ulicí Gregorova. Jedná se o předpřípravu pro budoucí napojení na horkovod v ulici Zeyerova, jehož realizace je plánována na rok 2020. V první polovině srpna budou zahájeny výkopové práce na horkovodní přípojce v ulici 17. listopadu v úseku od sídla městské policie směrem k Harantově ulici k budově bývalého Telecomu,“ dodává ředitelka.

Nově také vznikla vynucená realizace v části trasy Šrámkův most - horkovodní výměníková stanice Dukla, na které se mělo pracovat až příští rok. Důvodem je záměr investora, Sboru církve bratrské – Elim, postavit ještě letos u své budovy v ulici U Výstaviště dočasnou dřevostavbu. Nový objekt je situován zhruba jeden metr od trasy budoucího horkovodu a souběžně s ní. „Aby se předešlo komplikacím při provádění zemních prací, bude nový horkovod realizován v této části trasy ještě letos. Z toho důvodu se uzavře chodník, který vede mezi budovou Elim, loděnicí a náspem silnice I/20. Práce zde totiž mohou pokračovat v případě příznivých klimatických podmínek i po 30. listopadu 2019,“ doplňuje Andrea Žáková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…