Plamínková (STAN): Rada vybrala dodavatele sanace a revitalizace skládky ve Velké Chuchli

13.09.2017 6:27

Vítězem veřejné zakázky na sanaci a revitalizaci skládky ve Velké Chuchli se stala společnost Cetus Plus, a. s., s nabídkovou cenou 21 187 254 Kč bez DPH. Na dnešním zasedání o tom rozhodla Rada hl. m. Prahy.

Plamínková (STAN): Rada vybrala dodavatele sanace a revitalizace skládky ve Velké Chuchli
Foto: STAN
Popisek: Jana Plamínková

Stavební práce při sanaci a revitalizaci skládky Velká Chuchle spočívají zejména v provádění terénních úprav, rekonstrukci povrchu stávající obslužné komunikace, rekonstrukci stávající kotvené železobetonové zdi, provádění pěstebního zásahu a realizaci odvodňovacího žlabu pro odvod srážkových vod.

„Jde o první etapu revitalizace, na kterou město dostalo dotaci z operačního programu Životního prostředí. Pro další etapu je nutné vypořádat majetkové poměry na skládce,“ upřesnila radní pro oblast životního prostředí Jana Plamínková.

Celkové předpokládané množství uloženého odpadu je 4 mil. m3. V roce 1986 bylo skládkování ukončeno, následně (1986-87) byla provedena stabilizace svahu kotvenou stěnou, překrytí povrchu skládky nedostatečnou vrstvou zeminy a osetí povrchu trávou. Skládka nedisponuje žádným odvodňovacím systémem. Kvůli zatékání vody do tělesa skládky se uvnitř vyluhují těžké kovy. Kotevní stěna je porušená a musí být opravena.

Bývalá skládka TKO Slivenec se nachází v jihozápadní části hlavního města Prahy, na pozemcích v k. ú. Velká Chuchle a Slivenec. Dle archivních podkladů byla skládka původně situována do jámových lomů (těžba vápence a dolomitu) v horní části úbočí svahu. Později se rozsah skládky rozrostl i na volný terén a dosáhl rozlohy cca 15 ha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…