Plamínková (STAN): Schválili jsme opatření, díky nimž bychom měli do roku 2020 dosáhnout požadované kvality ovzduší

27.09.2016 22:35

Rada hl. m. Prahy dnes vzala na vědomí Program zlepšování kvality ovzduší aglomerace Praha CZ01. Ten vydalo Ministerstvo životního prostředí formou opatření obecné povahy a je hlavním koncepčním dokumentem pro postup města v úsilí o zlepšování kvality ovzduší v letech 2016 – 2020.

Plamínková (STAN): Schválili jsme opatření, díky nimž bychom měli do roku 2020 dosáhnout požadované kvality ovzduší
Foto: STAN
Popisek: Jana Plamínková

Program zlepšování kvality ovzduší (PZKO) obsahuje podrobné geografické a demografické informace, popis kvality ovzduší včetně detailní analýzy příčin jeho nevyhovujícího stavu na území hlavního města. Součástí je popis dosud přijatých opaření a realizovaných aktivit ke zlepšení stavu a návrhy nových.

„Schválení tohoto dokumentu stanovuje opatření, jakými bychom měli do roku 2020 dosáhnout požadované kvality ovzduší,“ uvedla radní hl. m. Prahy Jana Plamínková.

Mezi navrhovaná opatření patří například ekonomická podpora veřejné dopravy, výstavba nových tramvajových tratí a linek metra a rekonstrukce stávajících, omezení a zpoplatnění parkování v centru, budování odstavných parkovišť, stanovení nízkoemisních zón či podpora cyklistické dopravy, pěší dopravy a carsharingu. Orgány státní správy, především ministerstvo dopravy, by měly zajistit realizaci páteřní sítě kapacitních komunikací pro automobilovou dopravu a také výstavbu a rekonstrukci železničních tratí.
„Jsem ráda, že Praha již podnikla mnoho kroků (Čistá energie, Kotlíkové dotace,..), které výrazně zlepšily kvalitu ovzduší,“ upřesnila radní Jana Plamínková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.