Plzeňští piráti otevřeli Pirátskou knihovnu

21.05.2018 10:19

Plzeňští piráti otevřeli Pirátskou knihovnu. Knihovna byla realizována ve spolupráci s poslancem Lukášem Bartoněm. Její základní myšlenkou je sdílení knih mezi občany v Plzni. Sdílení, které je jedním z hlavních témat Pirátů, nemusí být pouze ve formě elektronické, ale také knižní. Sharing is caring, Držíme kurz!

Plzeňští piráti otevřeli Pirátskou knihovnu
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

„Vždy jsem si přál sdílenou knihovnu realizovat. Nyní se mi naskytla výborná příležitost, a tudíž jsem s iniciací neváhal. Všeobecně považuji všechny knihovny za pirátská centra. Doufám, že tento projekt bude úspěšný,“ uvádí poslanec a místopředseda Výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládeže a tělovýchovy Lukáš Bartoň.

Pirátská knihovna funguje na velmi jednoduchém principu sdílení. Zájemce či návštěvník knihovny si vezme jednu knihu a na oplátku ji nahradí jednou či dvěma knihami, které si přinese a bude je chtít dát do oběhu. Věříme, že tento způsob bude nejefektivnější pro rozšíření knihovny a zároveň pomůže zkvalitnit knižní nabídku. Pirátskou knihovnu naleznete v Plzeňském Pirátském centru na adrese: U Zvonu 4/9, kde Vám s radostí připravíme kávu či čaj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice