Pobucký (ČSSD): Cílem je omezit byznys s chudobou

11.01.2018 15:02

Statutární město Frýdek-Místek vyhlásilo lokality, ve kterých nebudou nově přistěhovaným občanům vypláceny doplatky na bydlení.

Pobucký (ČSSD): Cílem je omezit byznys s chudobou
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Opatření obecné povahy se od 4. ledna 2018 vztahuje na čtyři domy, v nichž jsou provozovány soukromé ubytovny. Jedná se o dům na ulici F. Čejky č. p. 172, dále dva domy s č. p. 2062, 2063 a 1346 na ulici Míru a také dům č. p. 1352 na ulici Křižíkova.

„Cílem je omezit byznys s chudobou, zabránit přílivu nových nájemníků do soukromých ubytoven a zajistit v jejich blízkém okolí větší pořádek a klid. Sociálně slabé respektujeme, umíme se o ně postarat, ale nepřizpůsobivými občany nenecháme terorizovat naše slušné občany, kteří chtějí žít v klidu a bez obav,“ uvedl primátor Michal

Mgr. Michal Pobucký, DiS.

  • SOCDEM
  • primátor statutárního města Frýdek-Místek
  • krajský zastupitel
.

 

Ve vyjmenovaných domech a jejich okolí se ve zvýšené míře vyskytují sociálně nežádoucí jevy. Opakovaně zde zasahovala městská policie i Policie ČR, která řešila nejen přestupky, ale také trestné činy. V domech jsou často spatřovány osoby pod vlivem alkoholu a jiných návykových látek, dochází zde často k fyzickému napadání a vyhrožování. To vše nepříznivě působí zejména na děti, které v těchto domech a jejich okolí žijí.

„Příspěvek na bydlení ve výše zmíněných domech nebude úřad práce vyplácet novým nájemníkům. Současným nájemníkům příspěvek zrušit nelze,“ dodal primátor Pobucký.

Vyhlášené oblasti se zvýšeným výskytem sociálně nežádoucích jevů:

dům č. p. 172, ulice F. Čejky
dům č. p. 2062 a 2063, ulice Míru
dům č. p. 1346, ulice Míru
dům č. p. 1352, ulice Křižíkova

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

12:12 Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

Udržitelnější výrobky, které bude možné po rozbití opravit, a až doslouží, dočkají se recyklace. To …