Poc (ČSSD): Požadujeme označování země původu masa u zpracovaných potravin

22.01.2015 20:46

Výbor pro životní prostředí, veřejné zdraví a bezpečnost potravin Evropského parlamentu na svém včerejším jednání podpořil jasné označování země původu masa u všech zpracovaných potravin. Doposud bylo označení výrobků se zemí původu povinné jen pro čerstvé maso.

Poc (ČSSD): Požadujeme označování země původu masa u zpracovaných potravin
Foto: archiv PP
Popisek: Europoslanec Pavel Poc (ČSSD)

Místopředseda výboru, český europoslanec Pavel Poc k tomu říká: "Není to žádné převratné stanovisko. Označování masa i ve zpracovaných potravinách jsme požadovali vždycky. Shodujeme se tak ostatně s 90% spotřebitelů, kteří si to přejí také."

"Je to o tom nedělat z nakupujících hlupáky a nemást je. Jestli spotřebitel na lasagních čte, že byly vyrobeny v Itálii, musí mít zároveň jistotu, že vepřové v těch lasagních nepochází z Číny. Poctivé a transparentní označování produktů má obecně za cíl vrátit důvěru lidí v potravinářský průmysl. Je jasné, že kvůli skandálu s koňským masem je tato důvěra značně pošramocená," vysvětluje Poc.

Poslanci se na výboru vyjádřili jednoznačně. Po Evropské komisi požadují jasné návrhy na povinné označování masa ve zpracovaných potravinách tak, aby byl zřejmý původ masa, místo chovu i místo porážky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Poc - profil

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

14:07 Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k snadnějšímu zaplacení dluhů u VZP a odpuštění pená…