Poc (ČSSD): Promyšlená digitalizace patří do balíčku jednotného vnitřního trhu

18.01.2019 20:02

Jednotný trh představuje jeden ze základních kamenů evropské integrace. Právě ten se europoslanci snaží podepřít a stabilizovat. Chtějí odstranit mezery a překážky, které jsou dosud kladeny před evropské zaměstnance i spotřebitele. Tentokrát na poli digitalizace.

Poc (ČSSD): Promyšlená digitalizace patří do balíčku jednotného vnitřního trhu
Foto: archiv PP
Popisek: Pavel Poc (ČSSD)

To, že už nejsme vystaveni kontrolám a navýšení cen zboží o clo, neznamená, že naše práce skončila," komentuje europoslanec Pavel Poc přijetí usnesení Evropského parlamentu o vnitřním trhu, „pouhých 7 procent malých a středních podniků nabízí své produkty a služby online v zahraničí. Řešením je funkční jednotný digitální trh, který by přinesl menším podnikům nové možnosti a hospodářský růst, ale i nová pracovní místa.“

Usnesení, na kterém se europoslanci dohodli ke konci roku 2018, volá po dokončení evropského digitálního trhu. To by mělo nastat v roce 2025 a potvrzuje, že by Česko nemělo usnout na vavřínech. „Nesmíme se omezit na pouhé proklamace, že z naší země chceme udělat nové Estonsko. Musíme skutečně zařadit vyšší rychlost v digitální proměně našeho hospodářství. Zároveň je potřeba zabezpečit potřebnou ochranu spotřebitelů, zaměstnanců, asistenci veřejné správy i rovné podmínky," zdůrazňuje Pavel Poc.

Studie potvrzují, že ačkoliv má trend digitalizace celkový pozitivní dopad na evropskou zaměstnanost, jeho důsledky pro jednotlivé regiony či státy zas tak jednoznačně dobré být nemusí. „V Česku může v důsledku digitalizace zaniknout zhruba až třetina pracovních míst. Musíme k této výzvě a příležitosti zaujmout strategický přístup. Je důležité, abychom investicemi, například do potřebné infrastruktury, výzkumných center a regionů s menším potenciálem, dopředu vytvořili podmínky pro růst nových pracovních míst," dodává europoslanec Poc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…