Poche (ČSSD): Pražské stavební předpisy se Evropské komise netýkají

16.01.2015 17:45

MMR se ve sporu s hl. m. Prahou mýlí.

Poche (ČSSD): Pražské stavební předpisy se Evropské komise netýkají
Foto: red
Popisek: Miroslav Poche

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky ve sporu s hlavním městem Prahou opakovaně zdůraznilo potřebu notifikovat Pražské stavební předpisy Evropskou komisí a odvolává se v této věci na irelevantní směrnici EP a Rady 98/34ES z roku 1998.

„Nemůžu se ubránit podezření, že údajná notifikace je pouze nástrojem pro obstrukci a jejím skutečným cílem je dosáhnout změn v již schválených pražských stavebních předpisech. Jako poslanec Evropského parlamentu mohu potvrdit, že Evropská komise sehrává v této kauze nulovou roli, neboť místní stavební předpisy povinné notifikaci EU nepodléhají,“ uvedl poslanec EP Miroslav Poche (ČSSD).

Brusel v této chvíli tedy žádnou notifikaci neočekává, a už vůbec ji neiniciuje ani nehodlá požadovat. Pokud existují dohady a odlišné názory v rámci České republiky, měli bychom o nich diskutovat doma a nesnižovat zbytečně kredit naší země směrem k Evropské komisi. Je to obzvláště důležité v současném období, kdy vrcholí vyjednávání operačních programů a kdy bychom měli Brusel přesvědčit o funkční administrativě v Česku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Třináct miliard korun Zbyněk Stanjura věnoval obchodním řetězcům

16:21 Schillerová (ANO): Třináct miliard korun Zbyněk Stanjura věnoval obchodním řetězcům

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 21. května 2024 - návrh na projednání bodu, nazvaného Účet…