Pojezný (KSČM): Seno z dovozu

09.08.2018 4:34

Sucho postihlo celou republiku v takové míře, jež nikdo nečekal. Vznikají požáry, které se v těchto dnech nebezpečně šíří. Chovatelé se oprávněně obávají o dostatek píce na zimu.

Pojezný (KSČM): Seno z dovozu
Foto: kscm.cz
Popisek: Poslanec KSČM Ivo Pojezný

Již dnes ze zimních zásob dokrmují dobytek. Jak to bude dál, netuší. Píce se patrně bude muset nakupovat v zahraničí, což znamená pro chovatele další finanční náklady, se kterými nepočítali. Mnozí uvažují o zmenšení počtu kusů dobytka u už tak prořídlých stád. Toto ovšem patrně způsobí další navýšení dovozu masa.

Vody ubývá ve studních, chybí v obcích i městech. Města i obce vydávají striktní zákazy zalévání zahrad, mytí aut i napouštění bazénů. Sucho a horko je nebezpečné pro lidi i zvířata, proto je bezpodmínečně nutné věnovat maximální pozornost pitnému režimu, zvláště u dětí a seniorů pečlivě hlídat dostatečný přísun tekutin.

Ani dospělí však nesmějí pitný režim podcenit. Přes nepříjemné horko bychom měli být k sobě tolerantní, snažit se pomoci těm, kteří toto velké horko špatně snáší. Je také bezpodmínečně nutné vyvarovat se zakládání ohňů, stačí totiž málo a jiskra, která přeskočí, může způsobit obrovský požár. A to přeci nikdo nechceme.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.