Pokorná Jermanová (ANO): Letos se bude poprvé udělovat Cena hejtmanky

10.09.2018 20:57

Občané, kteří pomáhají ostatním, ve vypjatých situacích se zachovali hrdinsky, reprezentují kraj nebo se zasloužili o jeho rozvoj, budou od letošního roku oceňováni Cenou hejtmanky Středočeského kraje.

Pokorná Jermanová (ANO): Letos se bude poprvé udělovat Cena hejtmanky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslava Pokorná Jermanová

Lidé mohou nominovat své kandidáty do 10. října 2018, přičemž historicky první vyhlášení vítězů proběhne v prostorách Galerie Středočeského kraje (GASK) v Kutné Hoře už 15. listopadu 2018 od 19 hodin.

„Ve středních Čechách máme řadu osobností, které si zaslouží ocenění za hrdinské činy, sportovní výkony, humanitární práci nebo za vědecké a podnikatelské úspěchy. Proto jsem se nechala inspirovat jinými kraji a rozhodla se zahájit novou tradici v podobě Ceny hejtmanky," uvedla hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO 2011) s tím, že jde především o morální podporu výjimečných lidských činů a cena není spojena s finanční odměnou.

Nominovat osobnosti na udělení Ceny hejtmanky Středočeského kraje může veřejnost. Kandidáti na ocenění však musí být spjati s krajem: na jeho území se narodili, žijí zde, nebo je s krajem spojeno jejich působení, život, dílo nebo činnost. Cena hejtmanky bude letos udělována v sedmi kategoriích, a to:

Hrdinský čin
Společenská odpovědnost
Kultura
Sport
Vzdělávání, věda a výzkum
Pracovník veřejného sektoru
Podnikatel / podnikatelka
Členy hodnotící komise budou hejtmanka Středočeského kraje (předsedkyně), náměstci hejtmanky, zástupci politických klubů Zastupitelstva SK, zástupci příspěvkových organizací (oblast sociální, školství, kultury a dopravy) a odborníci z ozbrojených a bezpečnostních složek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…