Polčák (STAN): Očekávám premiérovu omluvu vládě Spojených států

14.02.2016 22:47

V případu Fajád selhala vláda i zpravodajské služby. Vláda by měla Sněmovnu požádat o důvěru.

Polčák (STAN): Očekávám premiérovu omluvu vládě Spojených států
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stanislav Polčák

Hnutí Starostové a nezávislí důrazně požaduje od vlády vysvětlení celého pozadí výměny pětice Čechů za propuštění Alího Fajáda. STAN to vnímá jako selhání zpravodajských služeb, naprostý amatérismus a ztrátu důvěry jednoho z našich nejbližších spojenců – Spojené státy americké.

Hnutí STAN upozorňuje, že ztráta důvěry v Českou republiku ze strany spojenců přinese jediné - přestanou s námi sdílet zpravodajské informace. V době, kdy se zvýšila hrozba teroristických útoků a kdy jsme de facto ve válce s terorismem, je toto jednání Sobotkova kabinetu neomluvitelné.

„Tato vláda handlem s teroristy ohrozila bezpečnost deseti a půl milionu českých občanů. Jako opoziční poslanci budeme požadovat neveřejné jednání Poslanecké sněmovny, na kterém musí zodpovědní ministři vysvětlit, jak mohlo dojít k takovému selhání zpravodajských služeb, a vláda z toho musí vyvodit personální odpovědnost,“ prohlašuje zastupující předseda STAN a místopředseda Poslanecké sněmovny Petr Gazdík.

Vládu USA, kterou propuštění Fajáda šokovalo, chápeme.

„Je to o to víc tristní poté, co premiér Sobotka při své návštěvě Spojených států ujišťoval tamní představitele o pevnosti česko-amerických vztahů. Za slovy ale nenásledují činy. Očekávám proto premiérovu omluvu vládě Spojených států," dodává místopředseda STAN a europoslanec Stanislav Polčák.

Podle hnutí STAN by měl nyní Sobotkův kabinet zvážit odpovědnost jednotlivých ministrů a jako celek pak požádat Sněmovnu znovu o vyslovení důvěry.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…