Portík (ODS): ODS přežila klinickou smrt. Věřím, že příští rok budeme vládnoucí stranou v Praze

29.11.2017 10:20

Občanští demokraté včera volili vedení pražské organizace. Novým předsedou se stal 1.místopředseda a úspěšný komunální politik Tomáš Portlík. Šéfka pražských zastupitelů ODS Alexandra Udženija bude na lednovém kongresu obhajovat post 1. místopředsedkyně strany.

Portík (ODS): ODS přežila klinickou smrt. Věřím, že příští rok budeme vládnoucí stranou v Praze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čerstvě zvolený předseda pražské ODS Tomáš Portlík

„ODS přežila klinickou smrt a dokázala se vrátit na pozici silné parlamentní strany. Věřím, že uděláme comeback a příští rok budeme vládnoucí stranou v Praze. Jsem připravený tomu dát maximum. Praha stagnuje a stává se z ní špatně spravovaný skanzen, kterému ujíždí vlak. To musíme změnit a nasměrovat ji mezi moderní evropské metropole, kam bezesporu patří. Pražská ODS na to má energii, kompetenci i profesionální tým,“ shrnul svojí vizi pro vedení pražské ODS Tomáš Portlík.

„Ve sněmovních volbách masivně zvítězila antisystémová hnutí. ODS jako jediná z tradičních demokratických stran naopak dokázala svůj mandát posílit. Vnímám to jako obrovský závazek pro obranu demokratických a konzervativních hodnot, které ohrožuje zejména tichá koalice KSČM, SPD a hnutí ANO. Proto chci pokračovat ve své dosavadní práci a vážím si důvěry, kterou mi znovu dali kolegové z pražské ODS,“ komentuje svou nominaci na 1. místopředsedkyni ODS Alexandra Udženija.

Ve vedení pražské organizace budou v následujících dvou letech pracovat zkušené i nové tváře. Regionální sněm zvolil 1. místopředsedou Jiřího Zajace. Řadovými místopředsedy se stali Jaroslava Janderová z Prahy 1, Jaroslav Míth z Prahy 4 a Vojtěch Kos z Prahy 12.

Tomáš Portlík je zkušený politik pražské ODS a místostarosta Prahy 9. Vystudoval obor mediální studia na Fakultě sociálních věd UK. Působil v soukromých i veřejných obchodních společnostech. Jako předseda volebního štábu letos vedl úspěšnou kampaň pražské ODS pro volby do Poslanecké sněmovny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Podmínky o jednání o ukončení války se pro Ukrajinu s časem zhoršují

13:04 Mašek (ANO): Podmínky o jednání o ukončení války se pro Ukrajinu s časem zhoršují

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru na Ukrajině.