Portlík (ODS): Podpora Izraele je pro ODS klíčová

22.03.2019 19:43

Zastupitelstvo hlavního města Prahy dnes podpořilo návrh občanských demokratů na vyvěšení státní vlajky Izraele.

Portlík (ODS): Podpora Izraele je pro ODS klíčová
Foto: ODS
Popisek: ODS

„ODS jako jediná politická strana měla ve svém celostátním programu přímou podporu státu Izrael, jako jediného skutečně demokratického státu na Blízkém východě. Tato podpora pro nás není pouze prázdná fráze. Proto jsme dnes na jednání Zastupitelstva hlavního města Prahy společně navrhli symbolické uctění Mezinárodního dne památky obětí holocaustu a státu Izrael tím, že 27. ledna a budou na budovách Magistrátu vyvěšeny vlajky s Davidovou hvězdou,“ uvedl předseda pražského regionu za ODS Tomáš Portlík.

„S politováním jsme zjistili, že koalice zapomněla v rámci připomínání významných dějinných výročí na židovský národ. Ten v historii Prahy sehrál nezastupitelnou roli. Bohužel si v historii prošel také velice tragickými obdobími. Na výraz toho, že jsme si vědomi těchto historických skutečností, a také role židovského národa v historii hlavního města Prahy, navrhujeme vyvěšení izraelské vlajky na 27. ledna, tedy na den, který je Mezinárodním dnem památky obětí holocaustu,“ dodává Tomáš Portlík.

„Židovský národ sehrál v historii Prahy nezastupitelnou roli a já osobně jsem ráda, že tímto krokem dáváme najevo, že si důležitost této role uvědomujeme,“ uzavírá Tomáš Portlík.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…