Pošarová (SPD): Šílené migrační představy v Evropské unii

12.12.2021 7:35

Dne 10. prosince jsem se, coby novopečená poslankyně za hnutí Svoboda a přímá demokracie a členka českého sněmovního Výboru pro evropské záležitosti, měla možnost zúčastnit on-line Konference k migraci a azylu, organizované Evropským parlamentem.

Pošarová (SPD): Šílené migrační představy v Evropské unii
Foto: archiv MP
Popisek: Marie Pošarová, poslankyně SPD

Byl to poměrně tristní - a zároveň děsivý - zážitek.

Původně jsem své vystoupení na této konferenci chtěla věnovat dotazům na aktuální stav přípravy a projednávání tzv. Nového paktu o migraci a azylu, který dle veškerých dosud dostupných informací nebude v zájmu České republiky.

Ale poté, co jsem byla nucena několik hodin poslouchat, jak musíme pomáhat lidem ze zemí mimo Evropskou unii, jak musíme hájit jejich lidská práva a jak veskrze pozitivní jsou přínosy současné masové (a vesměs ilegální) migrace do Evropy, rozhodla jsem se pro radikální změnu a své vystoupení jsem nakonec zaměřila na kritické a negativní aspekty tohoto typu migrace, o kterých nikdo z desítek vystupujících neřekl v podstatě ani slovo.

O čem jsem hovořila

V čase, který byl diskutujícím vyměřen na pouhé dvě minuty – a který mi řídící konference ve finále ještě zkrátil – jsem důrazně upozornila na to, že po celou dosavadní dobu se na konferenci věnujeme pouze tomu, jak migrační toky do Evropy posílit a jak usnadnit migraci, prostřednictvím příslušných neziskových organizací, bez ohledu na to, co si o tom myslí obyvatelé členských států Evropské unie, bez ohledu na to, že na podobné aktivity nemáme finanční prostředky – a hlavně bez ohledu na to, co v uplynulých letech hromadný dovoz osob z kulturně, civilizačně a hodnotově naprosto nekompatibilního (zejména muslimského) prostředí do Evropy fakticky způsobil: vlnu násilí a rozvratu v těch státech Evropské unie (Německo, Francie, Itálie, Švédsko, Řecko), které byly touto migrační vlnou z rozhodnutí jejich vlastních politiků zatíženy nejvíce. Přičemž Francie je z tohoto důvodu téměř na pokraji občanské války.

Zmínila jsem i to, že řešením této situace tedy rozhodně není zintenzivnění dovozu migrantů - naopak, za Českou republiku jsem vyjádřila nulovou podporu nelegální migraci a požadavek tvrdého a důsledného vymáhání současné platné migrační a azylové legislativy.

Anketa

Musíte v posledních týdnech šetřit na jídle?

65%
11%
hlasovalo: 39583 lidí

Upozornila jsem i na potřebu chránit evropský sociální systém, ze kterého si mnozí nově příchozí vytvořili jediný a doživotní zdroj příjmu, Což v diskusi potvrdil i německý europoslanec Nicolaus Fest ze strany AfD, který citoval i některé statistiky OSN potvrzující, že dnešní masová migrace má pro evropské státy ekonomicky jednoznačně negativní důsledky!

V obdobném duchu hovořil i švédský europoslanec Charlie Weimers (Švédští demokraté), který upozornil na enormní populační boom v Africe s otázkou, jak chce v této souvislosti za několik málo desítek let řešit Evropa (potažmo Evropská unie) další z tohoto stavu vyplývající milionové migrační toky? Jak chce souběžně zpracovávat miliony azylových žádostí a řízení? Anebo budeme až poté stavět pomyslné – a možná i fyzické - hradby, když to neděláme dnes? A chce vůbec někdo přenášet další národní pravomoci v migrační a azylové oblasti na orgány Evropské unie?

Dále jsem zdůraznila, že prioritním úkolem nás, volených politiků, je hájení zájmů občanů států, ve kterých žijeme a pracujeme – občanů, kteří nás platí. A že si musíme uvědomit, že desítky tisíc z nich žijí v nepřijatelných podmínkách často bez domova, bez přístupu k základním životním potřebám, na hranici chudoby nebo hluboko pod ní.

Na jedné straně vybíráme víčka na nemocné děti - a zároveň vydáváme z českého státního rozpočtu každoročně 1,5 miliardy korun na tzv. rozvojovou a humanitární pomoc do Afriky, kde se ovšem situace - namísto toho, aby se zlepšovala - nadále zhoršuje!

Musíme se starat především o naše občany, nikoli, natož v době astronomického státního zadlužení, doslova vyhazovat tímto způsobem jejich peníze oknem.

Čekají nás tvrdé boje

Mezi řečníky konference byl můj projev svým velmi kritickým zaměřením vůči migrační politice Evropské unie jednoznačnou výjimkou. Což předznamenává, že i boj o podobu či schválení Nového migračního a azylového paktu Evropské unie bude v nejbližších měsících nesmírně obtížný.

Ve zkratce – Evropská komise chce prosadit takové uspořádání, kdy ty státy, které odmítnou převzít na své území přidělený určitý počet migrantů (resp. odmítnutých žadatelů o azyl) z tzv. vnějších států Evropské unie (Itálie, Řecko, Malta, Španělsko) budou muset zajistit návrat těchto osob do jejich mateřských států. Se vším všudy, tedy finančně, technicky, logisticky a fyzicky - v opačném případě si je budou muset vzít na svá území a hostit je tam, dokud se repatriace do jejich vlasti nezdaří.

Opravdu neradostné vyhlídky. Na evropské „migrační frontě“ nás tedy čekají velké a vážné souboje.

SPD v nich neuhne.

A ZDE ještě odkaz na videozáznam konference (mé vystoupení začíná v čase 13:53)

Článek byl převzat z Profilu Ing. Marie Pošarová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zahradil (ODS): V Nizozemí nejpravicovější a nejvíce euroskeptická vláda v moderní historii

14:02 Zahradil (ODS): V Nizozemí nejpravicovější a nejvíce euroskeptická vláda v moderní historii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nově sestavené vládě Nizozemí.