Poslanci hovořili s irskou ministryní pro rozvoj zdraví

17.03.2017 16:53

Poslanci z výboru pro evropské záležitosti se během setkání s ministryní pro rozvoj zdraví Irské republiky Marcellou Corcoran-Kennedyovou seznámili s aktuálními poměry v Irsku v souvislosti s budoucím vystoupením Velké Británie z Evropské unie. Čeští poslanci shodně s irskou ministryní Marcellou Corcoran-Kennedyovou konstatovali, že prvořadou starostí našich států bude zajistit práva našich občanů v budoucí Velké Británii.

Poslanci hovořili s irskou ministryní pro rozvoj zdraví
Foto: psp.cz
Popisek: Poslanecká sněmovna ČR

Ministryně ocenila klidný zánik federace Čechů a Slováků a podobně bezkonfliktní postup by si přála i pro blížící se odchod Velké Británie ze struktur Evropské unie. Marcella Corcoran-Kennedyová připomněla vlivy historické misie irských mnichů na českém území i fakt, že současné vztahy mezi Českou a Irskou republikou jsou po politické i obchodní stránce velmi příznivé.

 Za Poslaneckou sněmovnu se setkání s irskou ministryní pro rozvoj zdraví Marcellou Corcoran-Kennedyovou zúčastnili předseda výboru pro evropské záležitosti PSP ČR Ondřej Benešík, člen výboru pro evropské záležitosti PSP ČR Lubomír Toufar a předseda výboru pro bezpečnost a člen výboru pro evropské záležitosti PSP ČR Roman Váňa.

Irská ministryně pro rozvoj zdraví k budoucnosti EU (16.03.2017) Irská ministryně pro rozvoj zdraví k budoucnosti EU (16.03.2017)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

14:07 Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k snadnějšímu zaplacení dluhů u VZP a odpuštění pená…