Pošmourný (TOP 09): STANu se dohody s TOP 09 hodí jen někdy

25.06.2014 16:27

TOP 09 i po pěti letech od svého založení stále plní dohodu o spolupráci se STAN bez ohledu na to, zda je to pro ni momentálně výhodné či nikoli. Dohoda je prostě dohoda.

Pošmourný (TOP 09): STANu se dohody s TOP 09 hodí jen někdy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo TOP 09

TOP 09 a STAN se v rámci smlouvy o spolupráci dohodla o společném postupu při celostátních volbách. Tentokráte jsou to volby do Senátu. Všichni víme, jaká je situace a kam spěje dnešní vedení naší Republiky. Právě proto se TOP 09 společně se STAN dohodla o společném postupu v rámci pravice i s ODS.

Na základě této dohody i TOP 09 Libereckého kraje podporuje ve volebním obvodu č. 36 kandidáta ODS - MUDr. Karla Tejnoru.

STAN je v Libereckém kraji zastoupen uskupením SLK, které si bez jakékoli diskuse s TOP 09 zvolilo svého kandidáta. S tímto postupem TOP 09 rozhodně nesouhlasí. TOP 09 v Libereckém kraji na svá veškerá jednání krajského výboru zve představitele SLK a neustále nabízí SLK spolupráci. SLK však nereaguje a s TOP 09 trvale nekomunikuje.

Tento postup nám jen potvrzuje letité zkušenosti s tímto uskupením, kterému se dohody s TOP 09 hodí jen někdy, stejně jako před krajskými volbami 2012.

Tehdy, po půlročním ujišťování o společné kandidátce ze strany SLK, nás na poslední chvíli poslali k šípku. SLK se tehdy rozhodlo, že to bude bez TOP 09 výhodnější. To sice skutečně bylo, ale takhle se k sobě slušní partneři nechovají.  

Stejně jako Krajská organizace TOP 09 Libereckého kraje respektuje vůli vedení TOP 09, měli by představitelé SLK respektovat vůli STAN. Pokud tak SLK opakovaně nečiní a trvale s TOP 09 nekomunikuje, nepovažujeme ho nadále za součást hnutí STAN a necítíme se vůči tomuto hnutí jakkoli vázáni.
 
Petr Pošmourný
Předseda KV TOP09 Liberecký kraj
Předseda RV TOP09 Jablonec nad Nisou

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…