Pospíšil (TOP 09): Divadlo na Vinohradech ožije

13.02.2024 8:10 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rekonstrukci Divadla na Vinohradech

Pospíšil (TOP 09): Divadlo na Vinohradech ožije
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil

Přátelé, mám pro Vás skvělou zprávu! Na dnešní Radě jsme schválili realizaci zadávacího řízení pro komplexní rekonstrukci Divadla na Vinohradech. Věděli jste, že se jedná o poslední divadlo, které postavilo samo město? A představte si, že od svého otevření v roce 1907 ještě neprošlo žádnou významnou rekonstrukcí. Takže například technické vybavení divadla je opravdu už velmi zastaralé a nesplňuje moderní nároky na divadelní scénu.

Rekonstrukce proběhne s maximální pečlivostí a s respektem k historické hodnotě budovy. Plánujeme kompletní modernizaci divadelní technologie a výstavbu dalšího zkušebního sálu v podzemní části za divadlem, který bude rovněž sloužit jako komorní scéna s kapacitou až 200 diváků.

Věřím, že po dokončení oprav bude Vinohradské divadlo opět dobře sloužit nejen obyvatelům Prahy, ale i občanům celé České republiky dalších 100 let.

Jsem rád, že se nebojíme velkých investic do kultury. A věřím, že touto investicí uděláme z Divadla na Vinohradech stejně atraktivní destinaci, jakou je nyní třeba Národní muzeum či divadlo!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

18:05 Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k významu vlastního bydlení jako zajištění nezávislos…