Pospíšil (TOP 09): Kapr ano, či ne?

20.12.2022 6:34 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k vánočnímu zvyku.

Pospíšil (TOP 09): Kapr ano, či ne?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil

Vánoční kapr se loni stal jedním z mých nejvíc diskutovaných zvířecích příspěvků. Za tím, co jsem tehdy napsal, si stojím i letos. Krásné Vánoce můžete mít i bez kapřího masa. Třeba jako já s celerovým řízkem.

Pokud ale pro kouzlo Vánoc nutně potřebujete kapříka vytaženého z kádě, přistupujte k němu, prosím, jako k živému tvoru, protože i ryby vnímají a cítí.

Neprodlužujte kapří trápení a nechte si ho alespoň na místě profesionálně zabít a naporcovat. Vyvarujte se odnášení živých kaprů v taškách, cestování s nimi přes půl města a vypouštění doma do vany, stejně jako následné vypouštění kaprů držených ve vaně zpět do venkovních vod.

Chápu, že kapr k českým Vánocům patří stejně jako linecké či Tři oříšky pro Popelku, ale jde to i jinak - bez utrpení! Vždyť jsou přece Vánoce.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Zkušenosti

Podle všeho se nad vámi stahují mračna a eurokomisařkou zřejmě nebudete. Co říkáte na to, že jste u vládní koalice ztratila podporu? A nemyslíte, že vzhledem k vaší kauze a 0 zkušenostem s politikou byste se nominace měla vzdát sama? Neuvažovala jste o tom? Netvrdím, že nemáte být v politice, ale ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Potůčková (STAN): Považuju to za úmyslné podkopávání důvěry lidí ve státní orgány a instituce

23:07 Potůčková (STAN): Považuju to za úmyslné podkopávání důvěry lidí ve státní orgány a instituce

Projev na 107. schůzi Poslanecké sněmovny 12. června k návrhu poslanců Víta Rakušana, Petra Fialy, M…