Pospíšil (TOP 09): Mnohým pachatelům se úmyslné týrání zvířat vyplatí

09.04.2018 8:35

Komenrář na facebookovém profilu k zpřísnění trestů za týrání zvířat

Pospíšil (TOP 09): Mnohým pachatelům se úmyslné týrání zvířat vyplatí
Foto: TV Prima
Popisek: Jiří Pospíšil hostem Partie na TV Prima

Zpřísnění trestního zákona ve věci týrání zvířat je podle mne nejenom potřebné, ale hlavně nezbytné. Jedině ono totiž donutí orgány činné v trestním řízení ukládat přísnější tresty a zastavit rychle narůstající počty případů většinou závažného týrání zvířat. V současnosti se podle oficiálních statistik drtivá většina případů týrání zvířat odkládá nebo se za ně udělují pouze pokuty a podmínečné tresty.

Pro mnohé pachatele se proto úmyslné týrání vlastně „vyplatí“, protože současné pokuty a další tresty ani nedosahují výši zisků, které tito pachatelé například z provozování tzv. množíren mají. Dokud si někdo z pachatelů závažného týrání nepůjde lidově řečeno „sednout“ do vězení, nebudou se další pachatelé trestů bát a právo na ně nebude působit odstrašujícím způsobem.

Důležité je také změnit zákon, aby bylo možné nově ukládat trest zákazu chování zvířete, protože jedině ten ochrání zvířata před tzv. chovateli, kteří se týrání dopouštějí opakovaně a současné trestní právo je na ně bohužel krátké.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace