Pospíšil (TOP 09): Praha hází podnikatelům v hlavním městě záchranné lano

30.03.2020 11:49

Předseda pražské TOP 09 Jiří Pospíšil představí dnes koaličním partnerům na pražském magistrátu plán, jak podpořit malé podnikatele a živnostníky v hlavním městě. Jednat chce o odpuštění nájmů, finanční výpomoc pro živnostníky nebo o investičních prioritách města.

Pospíšil (TOP 09): Praha hází podnikatelům v hlavním městě záchranné lano
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil

Současná opatření vlády, která mají zamezit šíření koronavirové nákazy, budou mít nejvíce dopad na drobné podnikatele a živnostníky v hlavním městě, kteří mají již skoro dva čtyři zavřené provozy.

„Již minulý týden jsme prosadili odložení, a v některých případech odpuštění nájmu pro podnikatele, kteří sídlí v pražských nemovitostech, a to po celou dobu trvání mimořádného stavu. Jedná se o rychlé opatření, kterým jsme ihned reagovali na nastalou situaci. Nyní je zřejmé, že pokud bude krize trvat déle než tři měsíce, nevyhneme se tomu, abychom těmto malým podnikatelům a živnostníkům nájmy zcela odpustili,“ říká předseda pražské TOP 09 Jiří Pospíšil. „Chci také otevřít debatu nad tím, jak pomoci podnikatelům, kteří sídlí v soukromých prostorách,“ dodává Pospíšil.

Předseda TOP 09 Jiří Pospíšil dále navrhne radě města opatření, které TOP 09 podporuje celostátně, totiž jednorázovou dotaci pro podnikatele ve výši 45 tisíc korun. Ta by mohla být rozložená do třech měsíců jako forma odškodnění pro malé podnikatele a živnostníky.

„Musíme se také na koaličním jednání vrátit k tématu investičních priorit. Investice města v půlce roku byly opravdu tristní. Nyní budeme muset více investovat tak, abychom co nejrychleji znovu rozhýbali ekonomiku města,“ dodává Pospíšil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…