Pospíšil (TOP 09): Už dost, pane ministře!

18.09.2021 15:39 | Ze sítí

Komentář na facebookobém profilu k potírání pytlačení a pašování vzácných druhů zvířat

Pospíšil (TOP 09): Už dost, pane ministře!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil

Zveřejněný případ skupiny lovců, která na našem území plánovala vypustit do volné přírody tygry a pak je odstřelit, stejně jako odhalené nelegální lovy těch nejvzácnějších druhů, jako jsou rysi a tetřívci, je naprosto skandální a ukazuje, jak velký problém u nás máme!

Neméně skandální je ale pokrytectví ministra životního prostředí Richarda Brabce a vládního hnutí ANO. Je to totiž právě on, kdo dopustil, aby rukou ředitele ČIŽP pana Geusse došlo k likvidaci špičkového a světově uznávaného týmu inspektorů, kteří dlouho a úspěšně proti pašerákům a pytlákům bojovali a kteří pomohli odhalit nejen tuto kauzu, ale třeba i kauzu tygřích jatek.

Za jeho tichého souhlasu prosadilo vládní hnutí ANO, prostřednictvím poslankyně Margity Balaštíkové, do zákona změnu, která od příštího roku citelně zkomplikuje potírání pytlačení a pašování nelegálně ulovených vzácných druhů zvířat. Shodou okolností si toto kontroverzní ustanovení do zákona prohlasovali na poslední chvíli.

Člověk se neubrání otázce, komu slouží takovéto změny? Ve prospěch zvířat ani jejich vyšší ochrany přijímány rozhodně nejsou...

Jsem naštván a zklamán zároveň. Takže už dost, pane ministře!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…