Pospíšil (TOP 09): Vyzval jsem k zákazu chovu divokých zvířat

16.12.2021 22:02 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k chovu divokých zvířat.

Pospíšil (TOP 09): Vyzval jsem k zákazu chovu divokých zvířat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil

Dnes jsem na plénu Evropského parlamentu vyzval eurokomisaře, aby se zasadil o celoevropský zákaz používání volně žijících zvířat v cirkuse. Nejde jen o drezúru, ale i o jejich transport a držení v nevyhovujících podmínkách!

Některé země už sice takový zákaz mají, některé ho mají částečně, ale stále je dost zemí, kde je to zcela neregulováno. Kvůli této rozdílné úpravě je v Evropě stále přes 250 cirkusů, které tímto způsobem týrají zvířata. A to považuji za nepřijatelné.

I proto jsem neskutečně rád, že čím dál více Evropanům není osud zvířat lhostejný. Dokonce milión z nich se podepsalo pod občanskou iniciativu, která celoevropský zákaz používání volně žijících zvířat v cirkusech požaduje. A stejně tak se staví proti dálkovým transportům hospodářských zvířat či klecovým chovům.

Byl bych proto rád, aby Komise návrh na celounijní zákaz předložila a já ho jako poslanec Evropského parlamentu mohl podpořit. Jsem totiž přesvědčen, že tato praxe do 21. století nepatří. A udělám maximum pro to, aby z EU zcela vymizela.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Vám, co byste se mnou rádi vyběhli... nějaký společný běh vymyslíme

17:04 Ministr Rakušan: Vám, co byste se mnou rádi vyběhli... nějaký společný běh vymyslíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k běhání.