Pospíšil (TOP 09): Záleží nám na tom, aby žadatelé o dotace měli všechny informace

09.06.2023 14:07 | Tisková zpráva

Hlavní město Praha letos vyčlenilo celkem 400 milionů korun v rámci Programu podpory v oblasti kultury a umění pro jednoleté dotace v roce 2024 a pro víceleté dotace na léta 2025-2028. Lhůta pro podání žádosti je od 15. června do 28. června 2023. Při té příležitosti se už v úterý 13. června 2023 od 14:00 hodin uskuteční on-line seminář pro žadatele o tyto dotace.

Pospíšil (TOP 09): Záleží nám na tom, aby žadatelé o dotace měli všechny informace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil

„Podpora kultury a umění je naší prioritou. Proto do ní neváháme investovat. Zároveň nám záleží na tom, aby žadatelé o dotace měli všechny informace a aby věděli, jak o ně správně žádat. Proto jsme pro ně připravili užitečný on-line seminář, kde se dozví vše podstatné,“ říká náměstek primátora hl. m. Prahy pro kulturu Jiří Pospíšil.

Anketa

Kterou hlavní českou TV skupinu sledujete nejvíc?

3%
35%
hlasovalo: 29714 lidí

„Praha po staletí byla, stále je a doufám, že i vždy bude městem kultury. Částka, kterou jsme na podporu kultury vyčlenili, je respektováním tohoto odkazu. Věřím, že se to odrazí i v množství a skladbě žádostí o podporu,“ uvádí primátor hl. m. Prahy Bohuslav Svoboda.

Rada hl. m. Prahy schválila letos v květnu Program podpory v oblasti kultury a umění pro jednoleté dotace v roce 2024 a pro víceleté dotace na léta 2025-2028. Předpokládaný objem finančních prostředků na příští rok činí 400 milionů korun. Z toho je 271,7 milionu korun vázáno schválenými víceletými dotacemi, na jednoleté projekty zbývá 128,3 milionu korun. Samotné žádosti je možné podávat v období od 15. června do 28. června 2023.

K novému programu město zároveň připravilo veřejný seminář, který je určen všem žadatelům z oblasti kultury a umění. Uskuteční se v úterý 13. června 2023 od 14:00 hodin a připojit se on-line ke schůzce je možné ZDE.

Na programu semináře budou úvodní slova náměstka primátora hl. m. Prahy pro kulturu Jiřího Pospíšila a ředitele odboru kultury a cestovního ruchu Magistrátu hl. m. Prahy Jiřího Sulženka, dále bude popsán harmonogram dotačního řízení v roce 2023 a novinky v Programu podpory v oblasti kultury a umění pro jednoleté dotace v roce 2024 a víceleté dotace na léta 2025-2028. Následovat pak bude školení ohledně formuláře žádosti i možností podání a v závěru bude prostor pro dotazy.

Veškeré informace k programu jsou k dispozici ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

10:21 Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL