Praha bude ekologicky likvidovat infekční odpad po narkomanech

02.03.2017 7:22

Od 1. března 2017 začne fungovat nový systém nakládání s injekčními jehlami a stříkačkami, které Městská policie hl. m. Prahy posbírá např. z dětských hřišť a jiných veřejných prostranství. Tento infekční odpad po narkomanech budou strážníci předávat společnosti SUEZ, následnou likvidaci bude hradit město.

Praha bude ekologicky likvidovat infekční odpad po narkomanech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

„Infekční odpad po narkomanech je v Praze opravdu problém. Jsem ráda, že se podařilo najít řešení, jak tento odpad ekologicky likvidovat,“ uvedla radní Jana Plamínková.

Společnost SUEZ poskytne sběrné boxíky pro všechna hlídková vozidla MP Praha a při odevzdání „plného“ jim bude vydán prázdný. Stříkačky a jehly budou na sběrné místo předávány výhradně pracovníky MP Praha po předložení služebního průkazu. Nová služba pomůže i útulkům pro opuštěná zvířata provozovaným Městskou policií, odkud bude společnost SUEZ odebírat jehly a stříkačky použité ve veterinárních ordinacích těchto zařízení.

Společnost SUEZ byla pro zajišťování této služby vybrána v otevřeném zadávacím řízení malého rozsahu, smlouva byla uzavřena na 3 roky s účinností od 1. 3. 2017.

„Pokud bude služba vyhodnocena jako přínosná, budeme v ní pokračovat,“ dodala radní Plamínková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

16:21 Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důsledkům zrušení povinné základní vojenské služby