Pražská ČSSD podpořila Janu Maláčovou na předsedkyni strany

08.12.2021 12:33 | Tisková zpráva

Krajské předsednictvo pražské ČSSD podpořilo jednoznačnou většinou 17 hlasů z 20 Janu Maláčovou na předsedkyni sociální demokracie. Členové pražského předsednictva také navrhli, aby se 43. sjezd konal jako otevřený, v podobě veřejně dostupného přenosu na internetu.

Pražská ČSSD podpořila Janu Maláčovou na předsedkyni strany
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Zasedání Krajského předsednictva pražské ČSSD v pondělí 6. prosince večer rozhodovalo o oficiálních nominacích pro nadcházející 43. sjezd. Nejdůležitější hlasování se týkalo návrhu na podporu Jany Maláčové, současné ministryně práce a sociálních věcí v demisi, na předsedkyni strany. Pro usnesení hlasovalo 17 členů, přičemž 3 zbývající se zdrželi. Jana Maláčová, která se zasedání účastnila, za výsledek hlasování poděkovala. Současně vyjádřila názor, že by v příštím vedení sociální demokracie měly být zastoupeny všechny důležité názorové proudy. Krajské předsednictvo dále 16 hlasy navrhlo na místopředsedu ČSSD Vladimíra Vaňka z Prahy 12.

Na jednání rovněž proběhla debata o tom, v jaké podobě by měl sjezd ČSSD, svolaný na pátek 10. prosince, proběhnout. Po rozsáhlé debatě zvítězil návrh na otevřené zasedání, které by mohli sledovat všichni členové, média i široká veřejnost. Technicky by se jednalo o živý přenos na internetu, stejně jako na posledním sjezdu letos v dubnu. Pro usnesení hlasovalo 19 členů a 1 byl proti. Na více než dvouhodinovém zasedání, které probíhalo pomocí technických prostředků, se druhá část týkala přípravy na komunální volby. Krajské předsednictvo si na něm zvolilo vyjednávací tým pro debatu s ostatními politickými stranami, hnutími a nezávislými osobnostmi o případné spolupráci do voleb do zastupitelstva hlavního města Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.