Předseda europarlamentu: Vy vnášíte do temného místa naději proti rasismu

09.05.2015 13:55

Šéf europarlamentu Martin Schulz v Osvětimi promluvil k mládeži u příležitosti 70. výročí konce 2. světové války.

Předseda europarlamentu: Vy vnášíte do temného místa naději proti rasismu
Foto: Europarl.europa.eu
Popisek: Předseda Evropského parlamentu Martin Schulz

"Vy vnášíte do tohoto temného místa naději, že společně můžeme a budeme na každém kroku bojovat proti návratu antisemitismu a rasismu, nesnášenlivosti a ultra-nacionalismu," uvedl předseda Evropského parlamentu Martin Schulz ve svém projevu k mladým lidem v Osvětimi-Březince při vzpomínkové akci "Vlak 1000 do Osvětimi". V rámci akce uskutečnilo tisíc mladých lidí z různých evropských zemí symbolickou připomínkovou cestu vlakem z Bruselu do Krakova.

"Dnes jsme se sešli tady v Osvětimi, abychom udrželi paměť naživu. Vzpomínání je bolestivé. Ale každou generaci musíme učit o tom, jak se tyto barbarské činy zla mohly odehrát v jedné z nejvíce modernizovaných společnosti té doby," řekl Martin Schulz na shromáždění u příležitosti 70. výročí konce 2. světové války v Evropě.

Německý nacistický koncentrační tábor v polské Osvětimi byl založený v roce 1940. Do jeho osvobození sovětskými vojáky v lednu 1945 v něm zahynulo více než 1,1 milionu lidí. Poslanci Evropského parlamentu si 70. výročí osvobození tohoto největšího tábora smrti na světě připomněli na lednovém plenárním zasedání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Už i Evropský účetní dvůr varuje před dopady Green Dealu

15:06 Okamura (SPD): Už i Evropský účetní dvůr varuje před dopady Green Dealu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke Green Dealu.