Předsedkyně ČSSD v Praze 9: Nechceme být jakkoli zodpovědní za to, abychom jako strana připustili, aby se vláda KSČM a bývalých příslušníků STB podílela na státotvornosti

17.05.2018 17:31

EXKLUZIVNĚ Otevřená výzva předsedovi ČSSD a předsednictvu ČSSD

Předsedkyně ČSSD v Praze 9: Nechceme být jakkoli zodpovědní za to, abychom jako strana připustili, aby se vláda KSČM a bývalých příslušníků STB podílela na státotvornosti
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Vážený příteli předsedo, vážené předsednictvo,

Jako jeden z obvodů ČSSD Praha patříme k těm, kteří dosahují nejen v komunálních volbách lepších výsledků, než ostatní pražské obvody. Od parlamentní voleb 2017 jsme přesvědčení, že jakákoli forma vládní spolupráce s hnutím ANO 2011 je pro ČSSD nepřijatelná a v očích nejen členské základny, ale též voličů ČSSD poškozující pro celou ČSSD.

Naši zástupci v ÚVV a delegáti sjezdu tak na základě několikerých usnesení, jak z MO Prahy 9, tak i samotného OVV ČSSD Praha 9 nepodporovali svým hlasováním ani jednu z variant další spolupráce s hnutím ANO 2011, taktéž s KSČM či SPD.

Budoucnost ČSSD se 140 letou historií nám členům ČSSD v Praze 9 není lhostejná, stejně tak jako budoucnost občanů naší republiky.

Možná i vy, vaši rodiče, příbuzní, známí či přátelé v listopadu 1989 bojovali za svrhnutí totalitního režimu pro lepší budoucnost svou a zejména pak dalších generací, generací našich dětí a dětí jejich dětí.

Pokud platí obecná konstatace, že se historie opakuje, pak zcela jistě ani my, ani nikdo z vás nechce, aby naši následníci opětovně zažili, to proti čemu jsme tak urputně v roce 1989 bojovali.

My členové ČSSD v Praze 9 nechceme být jakkoli zodpovědní za to, abychom jako strana připustili, aby se vláda KSČM a bývalých příslušníků STB podílela na státotvornosti.

Členové ČSSD Praha 9 vnímají jednání předsednictva ČSSD jako účelové, neboť 7. dubna 2018 vzala členská základna ČSSD prostřednictvím sjezdu na vědomí ukončení jednání o vládní koalici s hnutím ANO 2011.

Vzhledem k tomu, že náhradou etického kodexu jsou Stanovy ČSSD, ze kterých vyplývají práva a povinnosti členů ČSSD a které jsou pro členy ČSSD závazné, vyzývá OVV ČSSD Praha 9 předsedu př. Hamáčka a P ČSSD k jejich dodržování, zejména pak na dodržování usnesení sjezdů. Konkrétně pak:

Usnesení v bodu 15. ze dne 14. února 2018 v pasáži:

Sjezd ČSSD považuje účast trestně stíhaných osob ve vládě ČR za zásadní problém a vyzývá hnutí ANO 2011, aby do pozic členů vlády ČR nenominovalo osoby obviněné, nebo trestně stíhané a odblokovalo tak vznik možné stabilní vlády.

Dále pak též Bohumínské usnesení, které do dnešního dne nebylo revokováno.

Za OVV ČSSD Praha

Marcela Dudková, předsedkyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…