Předsednictvo hnutí ANO schválilo kompetence pro své místopředsedy

02.04.2017 18:02

Na návrh grémia schválilo ve čtvrtek 30. března celostátní předsednictvo hnutí ANO kompetence pro své nové místopředsedy a to prvního místopředsedy Jaroslava Faltýnka a řadové místopředsedy Jaroslavu Pokornou Jermanovou, Petra Vokřála, Martina Stropnického a Richarda Brabce.

Předsednictvo hnutí ANO schválilo kompetence pro své místopředsedy
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

„Je hezké, co máme na papíře, ale já doufám, že všichni se okamžitě pustí do práce. A nejde jen o přidělené kompetence. Blíží se volby, proto počítám, že všechny místopředsedy uvidím v kampani v akci mezi lidmi, ať už budou kandidovat nebo ne,“ řekl po schválení kompetencí předsednictvem předseda Andrej Babiš.

První místopředseda Jaroslav Faltýnek bude z logiky své funkce zastupovat předsedu v případě jeho nepřítomnosti a zároveň bude opět spojkou mezi poslaneckým klubem a hnutím. Nově si vzal pod sebe například dohled nad fungováním hlavní kanceláře.

Jaroslava Pokorná Jermanová bude stejně jako v předchozím období dohlížet a podílet se na přípravě nové legislativy hnutí, ve své kompetenci bude mít stanovy nebo zahraniční spolupráci hnutí se spřízněnými stranami. Petr Vokřál má podobně jako před krajskými volbami tak i před těmi sněmovními koordinovat přípravu programu, který hnutí ANO představí na začátku června. „Máme v plánu programovou konferenci, na které ještě před létem voličům představíme základní pilíře programu, se kterými půjdeme do voleb. Už teď je jasné ale jasné, že náš program bude o nízkých, ale spravedlivých daních, o snížení byrokratické zátěže pro podnikatele, o výstavbě silnic, dálnic a tratí pro koridory,“ říká Vokřál.

Místopředsednické kompetence získali i zcela noví členové, ministři Martin Stropnický a Richard Brabec. Ministr obrany si vzal na starosti zlepšení komunikace a koordinaci aktivit mezi ministerskými resorty, centrálou a regiony. Pro ně bude zároveň garantem tématu bezpečnosti. Spolu s předsedou a prvním místopředsedou má za úkol formulovat a prosazovat politické cíle hnutí ve vztahu k veřejnosti a podílet se na jejich komunikování. Ministr životního prostředí Richard Brabec dostal na starosti vše, co se týká hospodaření a financí. „O tuhle oblast byla na grémiu urputná bitva a jsem rád, že jsem opět prokázal své ostré lokty,“ pronesl na předsednictvu s velkou mírou nadsázky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…