Premiér Babiš: Je důležité připomínat si hrůzy války i statečnost lidí

29.08.2019 19:58

Premiér Andrej Babiš se ve čtvrtek 29. srpna 2019 zúčastnil oslav 75. výročí Slovenského národního povstání v Banské Bystrici. Předsedu vlády na oslavy doprovodil předseda Senátu Jaroslav Kubera, předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček a ministr obrany Lubomír Metnar.

Premiér Babiš: Je důležité připomínat si hrůzy války i statečnost lidí
Foto: Repro XTV
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Předseda vlády se zúčastnil oslav 75. výročí Slovenského národního povstání. V Banské Bystrici Andreje Babiše přivítal slovenský premiér Peter Pellegrini. Následně došlo k uctění památky padlých vojáků. Andrej Babiš položil věnec spolu s Jaroslavem Kuberou a Radkem Vondráčkem. Premiér považuje připomínku povstání za velmi důležitou.

„Jednalo se o největší povstání proti nacistické moci za druhé světové války. Povstala slovenská armáda s 60 000 vojáky a 20 000 partyzánů. Bylo mezi nimi i 2000 Čechů. Přijel s námi i veterán bojů u Liptovského Mikuláše pplk. Josef Svoboda. Myslím si, že je důležité si připomínat jak hrůzy války, tak i statečnost lidí, kteří povstali a pomohli vybojovat naši svobodu,“ uvedl Andrej Babiš.

Oba premiéři si poté v doprovodu slovenské prezidentky Zuzany Čaputové prohlédli muzeum věnované průběhu povstání z roku 1944. Delegace se následně přesunuly do přilehlého parku, kde proběhly celonárodní oslavy spojené s výročím Slovenského národního povstání. Andrej Babiš s Peterem Pellegrinim během setkání prodiskutovali některá aktuální evropská témata, například blížící se zářijový summit premiérů V4 s partnery ze západního Balkánu v Praze.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

9:02 Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

Nedávné volby slovenského prezidenta neznamenaly prohru jen pro liberálně progresívního kandidáta Iv…