Premiér Babiš: Je to něco, za co by se měli naši předchůdci stydět

16.05.2019 19:46

Předseda vlády Andrej Babiš dnes s ministrem školství, mládeže a tělovýchovy Robertem Plagou, hejtmankou Středočeského kraje Jaroslavou Pokornou Jermanovou, vládním zmocněncem pro sport Milanem Hniličkou a starostou města Brandýs nad Labem Vlastimilem Pickem slavnostně přestřihli pásku nově vybudované loděnice Klubu veslování Kondor Brandýs nad Labem – Stará Boleslav.

Premiér Babiš: Je to něco, za co by se měli naši předchůdci stydět
Foto: Repro ČT24
Popisek: Andrej Babiš v Událostech komentářích

Stalo se tak za účasti veslaře a olympijského vítěze Ondřeje Synka, který je předsedou tohoto klubu. Sportoviště podpořilo ministerstvo školství částkou 3,6 milionu korun.

Veslařský klub z Brandýsa nad Labem chtěl stávající loděnici, která byla vystavěna v roce 1942, vybudovat již od roku 2008. Proběhlo několik neúspěšných žádostí a vše se povedlo až za současného vedení ministerstva školství, tedy po deseti letech. „Je to něco, za co by se měli naši předchůdci stydět,“ řekl při slavnostním otevření loděnice předseda vlády Andrej Babiš. Loděnici podpořilo také město Brandýs nad Labem, a to částkou 1,5 mil. Kč, půl milionu přidal Středočeský kraj a dalšího 0,5 milionu tvořily vlastní zdroje klubu.

Ministerstvo školství po nástupu ministra Roberta Platy rozdělilo investiční dotace na obnovu a výstavbu 270 sportovních zařízení v celkové výši 2,7 mld. Kč. To znamená každé tři dny jedno zrekonstruované sportoviště. „Opravujeme sportovní stavby, kde se zrodily hvězdy. Jde například o atletický stadion Rychnov nad Kněžnou, který je spjat se jménem Romana Šebrleho, dnes otevřená loděnice pak s olympijským vítězem Ondřejem Synkem, atletický stadion v Kopřivnici a v Houšťce, které jsou neodmyslitelně spjaty se jménem legendy Emila Zátopka,“ řekl při slavnostním otevření loděnice v Brandýse nad Labem ministr školství Robert Plaga. Investice jsou podle něj rozděleny do všech krajů a zasahují mnohem více sportovních odvětví, než tomu bylo v předešlém období. V příštím roce se předpokládá obnova dalších 130 – 160 sportovních zařízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…