Premiér Babiš: Jsme připraveni řešit problémy romské menšiny

07.03.2018 19:12

Předseda vlády ČR Andrej Babiš si ve středu 7. března 2018 připomněl památku prvního československého prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka.

Premiér Babiš: Jsme připraveni řešit problémy romské menšiny
Foto: Daniela Černá
Popisek: Andrej Babiš

Při příležitosti 168. výročí jeho narození se premiér zúčastnil pietního aktu u hrobu TGM v Lánech a u jeho pomníku v Hodoníně. V Muzeu romské kultury v Brně uctil památku obětí romského holokaustu.

„Tomáš Garrigue Masaryk se zasloužil o to, že meziválečné Československo bylo ve své době jedním z mála přístavů demokracie a svobodné společnosti v Evropě. Příkladnou demokracii si ubránilo i v těžkých dobách světové hospodářské krize, kdy všechny okolní státy propadly fašismu, nacismu či autoritářství. Osobně velice oceňuji jeho obrovskou houževnatost a doslova úpornost, jeho neúnavnou vůli jít si za svým, třeba i proti proudu,“ řekl předseda vlády Andrej Babiš při pietním aktu v Masarykově rodišti Hodoníně, kterého se zúčastnila i prezidentova pravnučka Charlotta Kotíková.

V Muzeu romské kultury v Brně uctil premiér Babiš památku obětí romského holokaustu. Pietní akt, kterého se zúčastnil i ministr spravedlnosti Robert Pelikán, se konal jako připomínka 75. výročí prvního hromadného transportu Romů z protektorátu do koncentračního a vyhlazovacího tábora Osvětim II – Březinka.

„Za naši vládu v demisi bych chtěl slíbit, že jsme připraveni nastavit lepší komunikaci a řešit problémy romské menšiny v naší společnosti. Uděláme maximum pro to, abychom lépe spolupracovali, než doposud,“ slíbil premiér Andrej Babiš.

Více informací o Muzeu romské kultury v Brně ZDE.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

nezávislost

Dobrý den, podle vás jsme nejsme politicky nezávislí, znamená to, že volby jsou u nás zbytečné? Taky tvrdíte, že je třeba, abysme byli nezávislí i ekonomicky a v zemědělství. Je to ale vůbec možné, když je naše ekonomika závislá na exportu a na německé ekonomice? A co se týče zemědělství, jak chcete...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda je s důchody úplně mimo! Lidé nemůžou pracovat donekonečna

11:04 Kubisková (Přísaha): Vláda je s důchody úplně mimo! Lidé nemůžou pracovat donekonečna

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodům.