Premiér Babiš: Moc děkuju Anně Šulcové a Jakubu Gulabovi, že pomáhají veřejnosti s osvětou

29.01.2021 9:45

Už jste taky slyšeli, že vám vakcína proti covidu změní DNA? Nezmění. Anna Šulcová a Jakub Gulab vysvětlují nejčastěji šířené mýty ohledně očkování. Na Tiktoku a Instagramu.

Premiér Babiš: Moc děkuju Anně Šulcové a Jakubu Gulabovi, že pomáhají veřejnosti s osvětou
Foto: Facebook Andreje Babiše
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Úřad vlády podpořil online kampaň na vyvracení dezinformací o očkování na covid-19, kterou vytvořili mladí influenceři Anna Šulcová a Jakub Gulab. Série sedmi videí odstartuje na sociálních sítích Instagram, Twitter, Facebook, Youtube a Tiktok v pátek 29. ledna, kde poběží do poloviny února.

„Nápad těch úspěšných mladých lidí, kteří mi řekli, že o pandemii informují na svých sítích už dlouho, a teď mají chuť udělat ve spolupráci s Úřadem vlády kampaň a to dokonce zadarmo, se mi samozřejmě líbil. Je skvělé, že to s mými kolegy dotáhli do konce. Moc jim děkuju, že v téhle době takto pomáhají veřejnosti s osvětou,“ říká premiér Andrej Babiš.

Anna Šulcová, společně s Jakubem Gulabem, vytvořili návrh a scénář pro sedm krátkých svižných videí o různých dezinformacích a sami v nich vystupují. Celou produkci, kameru a střih vytvořili s týmem mladých lidí.

„Ten nápad nás nadchnul. Během chvíle jsme se dohodli a začali spolupracovat. Jako Úřad vlády jsme Aničce a Jakubovi poskytli prostory k natáčení a propojili je s vědci a vybranými odborníky. S těmi pak ve velice krátkém čase natočili a zprodukovali svá videa,“ doplňuje ředitel tiskového odboru ÚV Vladimír Vořechovský.

Úřad vlády tak díky této spolupráci zamířil i na sociální síť Tiktok. Videa bude ale sdílet i na Twitteru, Facebooku a Instragramu. Postupně v nich vystoupí epidemiolog Petr Smejkal, viroložka Ruth Tachezy, imunolog Zdeněk Hel, epidemiolog Roman Prymula, primářka Hana Roháčová a ministr zdravotnictví Jan Blatný.

„V jednotlivých spotech, které teď pravděpodobně často uvidíte napříč sociálními sítěmi, vyvracíme spoustu mýtů a šíříme podložené informace, jelikož jsme měli tu možnost pracovat s těmi, co tomu rozumí nejvíc. V každém spotu vás odkazujeme také na stránky covid.gov.cz, kde každou dezinformaci odborníci blíže popisují. Mám z tohoto projektu velkou radost, věřím v něj a věřím v nás,“ říká Anna Šulcová ve svém vlogu ke kampani.

Anna Šulcová a Jakub Gulab, připravili celou kampaň, o které vás bude informovat i digitální covid karta, zcela zadarmo. Nově budou probíhat i debaty o dezinformacích ohledně očkování na populární síti Clubhouse. Úřad vlády jejich aktivitu podpořil nákupem reklamního prostoru pro vytvořená videa na vybraných sociálních sítích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

14:07 Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k snadnějšímu zaplacení dluhů u VZP a odpuštění pená…