Premiér Babiš: Nikdo na světě tohle netušil, nikdo neměl na skladě desítky milionů roušek

19.03.2020 10:02

Komentář na facebookovém profilu k respirátorům a rouškám

Premiér Babiš: Nikdo na světě tohle netušil, nikdo neměl na skladě desítky milionů roušek
Foto: repro TV Prima, tan
Popisek: Premiér Andrej Babiš (ANO)

Celá planeta chce roušky a respirátory, to víme. Omlouváme se za jejich nedostatek u nás v Česku. Naprosto totožná situace je v Rakousku, kde lidi vykupují galanterie, aby si ušili vlastní roušku. V Polsku i USA si roušky vyrábí sami zaměstnanci nemocnic. V Belgii vyzývají občany, aby svoje roušky a respirátory darovali zdravotníkům. V Japonsku mají k dispozici pro každého doktora jedinou na den. I v Jižní Koreji, o které se říká, jak dostala koronavirus pod kontrolu, lidi svou vládu kritizují za nedostatek masek. Problémy má i tak technologicky vyspělá země jako Izrael. Je to prostě všude a státy se teď mezi sebou předhání, kdo nakoupí aspoň něco. Divočina. Německo třeba zablokovalo na hranicích dodávku 240 tisíc roušek pro Švýcarko a byl z toho diplomatický incident. Dokonce, i když podepíšete smlouvu s dodavatelem, klidně to přeprodá na poslední chvíli jinam. Stává se to všem. NIKDO na světě tohle netušil, nikdo neměl na skladě desítky milionů roušek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…