Premiér Babiš: Nikdy nebudeme šetřit na budoucnosti naší země

18.03.2019 9:10

Komentář na facebookovém profilu k státnímu rozpočtu na příští rok

Premiér Babiš: Nikdy nebudeme šetřit na budoucnosti naší země
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Už teď řešíme rozpočet na příští rok. Je to zároveň naše snaha o úspornější státní správu. Každý náš ministr za ANO si sedl s ministryní financí Alenou Schillerovou a probrali spolu, kde se dá ušetřit. Za ČSSD přišel jednat pan předseda Jan Hamáček.

Jasně, jednání jsou teprve na začátku, ale už teď to vypadá, že se nám podaří snížit náklady ministerstev o 10 procent. Minimálně na ministerstvech, o které se stará naše hnutí. A pevně věřím, že i kolegové ze sociální demokracie přidají ruku k dílu ve snaze hledání úspor. A samozřejmě, dál budeme rušit nadbytečná pracovní místa. Jedeme podle plánu, o kterém jsem vám psal už před rokem, kdy ministerstvo financí zahájilo rušení „mrtvých duší“. Dokázali jsme zrušit 1300 míst a vázáním peněz na obsazení místa jsme celkem ušetřili 3,5 miliardy korun.

Kde ale rozhodně šetřit nebudeme, jsou investice. Hlavně do dálnic. Dodržíme i slib, který jsme dali učitelům, že v roce 2021 bude jejich průměrný plat 45 tisíc. A taky slib, který jsme dali seniorům, že ve stejném roce bude průměrný důchod 15 tisíc.

Nikdy nebudeme šetřit na budoucnosti naší země. Myslím, že toho jsme si užili dost za minulých vlád. Škrcení ekonomiky, utahování opasků těm nejchudším, hlavně důchodcům, odebírání slev na daních živnostníkům. Ne, tohle pro nás fakt není cesta. My se soustředíme na efektivnější výběr daní a úspornější státní správu. Vemte si, že jenom ministerstvo práce a sociálních věcí má tento rok výdaje za 630 miliard korun. Potřebujeme udělat revizi sociálních dávek, aby se konečně přestaly zneužívat a dostávali je opravdu jen ti, kteří je potřebují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.