Premiér Babiš: Přineste nám seznam, kde všude můžeme šetřit

19.12.2017 19:36

Projev na 4. schůzi Poslanecké sněmovny 19. prosince 2017 k vládnímu návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2018

Premiér Babiš: Přineste nám seznam, kde všude můžeme šetřit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Já se omlouvám, já jsem dostal úkol vystoupit, tak chci vystoupit. (Směje se.) Já bych jenom zopakoval pro pořádek, byla tady debata, že tento rozpočet nepřipravovala tahle zimní vláda, nebo jak se nazývá. Ale my samozřejmě tenhle rozpočet podporujeme. Ještě bych jenom připomněl kolegům, že já jsem rozpočet dělal v květnu, potom jsem dostal padáka a ten stávající rozpočet už jsem nedělal, ale to je detail.

Takže my budeme určitě strašně rádi, když nám v průběhu příštího roku ukážete, kde je plýtvání peněz z rozpočtu, a my určitě budeme spolupracovat. Přineste nám seznam, kde všude můžeme šetřit.

Rozklikávající rozpočet, to byl můj sen, když jsem nastoupil na Ministerstvo financí, protože v byznysu takové jsou. Státní pokladna stála 6 miliard a nic jsem nerozklikal. Takže já určitě budu rád a my jsme připraveni udělat i zmocněnce vlády pro rozklikávající rozpočet a Piráti dostanou možnost nám ukázat, jak se to udělá. My vás určitě budeme podporovat v rozklikávání. Takže jsme připraveni a určitě naše vláda bude podporovat a udělá maximum pro to, abychom našli další peníze v rozpočtu i na silnice druhých a třetích tříd v krajích. Budeme určitě vstřícní a čekáme na konkrétní úspory a budeme určitě připraveni realizovat snížení nákladů celého státu.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…