Premiér Babiš: Průkaz osoby s PAS prokazuje výjimku z povinného nošení ochranných prostředků

02.04.2021 9:25

Úřad vlády se zapojí do akce Česko svítí modře na podporu lidí s poruchou autistického spektra (PAS).

Premiér Babiš: Průkaz osoby s PAS prokazuje výjimku z povinného nošení ochranných prostředků
Foto: Screen FB Andreje Babiše
Popisek: Andrej Babiš

Úřad vlády České republiky se i v letošním roce symbolicky zapojí do celorepublikové osvětové kampaně Česko svítí modře na podporu osob s poruchou autistického spektra. Do modrého světla se v noci z 2. na 3. dubna 2021 zahalí Kramářova vila, prvorepubliková dominanta letenského panoramatu, která od roku 1998 slouží jako rezidence předsedy vlády.

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 1.4.2021)

hlasovalo: 19333 lidí

Osvětovou kampaň na podporu lidí s autismem pořádá platforma Naděje pro autismus již od roku 2014. Tradiční akce startuje 2. dubna, který OSN vyhlásila v roce 2007 jako Světový den zvýšení povědomí o autismu, a probíhá celý duben. Letos bude mít kvůli pandemii koronaviru omezenou podobu. Úřad vlády ČR a další instituce a organizace se k myšlence kampaně připojí tak, že v noci z 2. na 3. dubna nasvítí modře své budovy.

Letošní VIII. ročník kampaně se tematicky zaměřuje na Průkaz osoby s PAS a Komunikační soubor pro osoby s poruchou autistického spektra. Má veřejnosti vysvětlit, že na osoby s autismem mají současná protiepidemická opatření mnohem závažnější dopady než na zdravé lidi.

„Vládní výbor pro osoby se zdravotním postižením se intenzivněji zabývá problematikou autismu od roku 2015. I já bych v této souvislosti veřejnost rád upozornil na existenci Průkazu osoby s PAS, kterým je možné prokázat, že se na jeho držitele vztahuje výjimka z povinného nošení ochranných prostředků dýchacích cest. Chtěl bych zároveň poprosit praktické lékaře, aby vydávání těchto průkazů lidem s PAS, které mají v péči, mohli zajistit,“ připomněl premiér Andrej Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

13:04 Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 ke kratomu.