Premiér Babiš: Setkání se zástupci amerického krajanského spolku

05.05.2018 9:56

Předseda vlády Andrej Babiš přijal v pátek 4. května 2018 ve Strakově akademii zástupce krajanského spolku American Friends of the Czech Republic (AFoCR) v čele s prezidentem Thomasem Dinem.

Premiér Babiš: Setkání se zástupci amerického krajanského spolku
Foto: Daniela Černá
Popisek: Andrej Babiš

Hlavními tématy setkání byly česko-americké bilaterální vztahy i historické vazby mezi ČR a USA, především s ohledem na 100. výročí vzniku samostatného Československa.

Společným tématem rozhovoru byla rovněž aktuální politická situace v České republice. Předseda vlády ocenil zásluhy spolku o dobré jméno ČR ve Spojených státech amerických. Se zástupci organizace hovořil také o spolupráci obou zemí v oblasti ekonomiky, vědy a obrany.

AFoCR je čelným sdružením krajanů a přátel ČR, které usiluje o prohlubování vzájemných obchodních a kulturních vztahů. Zasloužilo se mimo jiné o odhalení sochy Tomáše Garrigua Masaryka v diplomatické čtvrti Washingtonu i busty Václava Havla v budově amerického Kongresu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

16:02 Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

Mé vystoupení na kulatém stole nazvaném Kárné řízení a jeho nová perspektiva, který proběhl 25. dubn…