Premiér Babiš: Vláda schválila příspěvek na společný projekt V4 v Libyi

24.01.2018 9:05

Kabinet premiéra Andrej Babiše dnes završil český závazek, kterým společně s dalšími státy Visegrádské skupiny Česká republika podpoří Libyi ve zvládání migračních toků. Vláda schválila poskytnutí příspěvku ve výši 8,75 milionů eur. Dnešním rozhodnutím tak Česká republika pokračuje ve svém dlouhodobém koncepčním přístupu k řešení migrační krize, který se soustředí na pomoc v zemích původu a tranzitu.

Premiér Babiš: Vláda schválila příspěvek na společný projekt V4 v Libyi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

„Jsem rád, že se nám dnes podařilo schválit tuto zásadní pomoc Libyi, na které jsem se s dalšími lídry Visegrádské skupiny dohodl v prosinci na Evropské radě. O celkový příspěvek ve výši 35 milionů eur se s dalšími státy V4 podělíme rovným dílem,“ uvedl premiér Andrej Babiš.

Cílem projektu je podpora Libye při zvládání migračních toků a prevenci nelegální migrace. Projekt vychází z dlouhodobého přístupu ČR k řešení migrační krize, který se soustředí na pomoc v zemích původu a tranzitu.

Svým příspěvkem prokazuje Česká republika ochotu podílet se na všech smysluplných solidárních opatřeních. ČR se dlouhodobě zaměřuje na ochranu vnějších hranic a pomoc EU přímo ve třetích zemích. Minulý rok přispěla Česká republika 25 miliony korun na činnost libyjské pobřežní a námořní stráže. Aktivní jsme i v přímo postižených oblastech. Na konci loňského roku se spustila například česko-italská spolupráce v Pobřeží slonoviny, která se zaměřuje na zlepšení zdravotní péče a usnadnění návratu uprchlíků do země.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Budoucnost: S Jiřím Dienstbierem o lobby v EU a Green Dealu

12:17 Budoucnost: S Jiřím Dienstbierem o lobby v EU a Green Dealu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s občany.