Premiér Babiš: Vyzvali jsme ERÚ, aby zastropoval ceny dodavatelů poslední instance

15.10.2021 18:09 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke krachu dodavatele energií Bohemia Energy

Premiér Babiš: Vyzvali jsme ERÚ, aby zastropoval ceny dodavatelů poslední instance
Foto: Reprofoto: ČT24
Popisek: Premiér Andrej Babiš (ANO).

Zásadní zpráva pro zákazníky Bohemia Energy. O elektřinu ani plyn nepřijdou. Všichni mají půl roku na to, aby si našli nového dodavatele. S Karel Havlíček náhradní dodavatele, včetně Skupina ČEZ, vyzýváme, aby udělali maximum, aby situaci nikdo nezneužil proti lidem.

Vyzvali jsme i Energetický regulační úřad, aby zastropoval ceny u dodavatelů poslední instance, kteří oklamané zákazníky převezmou.

Bohužel, u Bohemia Energy dlouho docházelo k nekalým, šmejdovským obchodním praktikám. A právě i kvůli nim se nedávno změnil tzv. zákon proti energetickým šmejdům.

Řešili jsme i celkově nárůst cen energií. Uděláme maximum, aby ho lidi nepocítili. Požádal jsem Karel Havlíček, aby na vládu předložil slíbený návrh kompenzace pro 4,3 milionu domácností. Chceme lidem zaplatit na faktuře položku, kterou platí za obnovitelné zdroje. Jde o cca 500 korun za 1 MWh, tedy asi 1500 korun na domácnost. Zdroje získáme z toho, že jsme konečně zdanili tunel solárních baronů. Navrhujeme taky snížení DPH z 21 % na 0 % u energií formou zákona, který pošleme do Sněmovny. Tím minimalizujeme dopad zdražování energií na lidi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…