Premiér Fiala: Demagogický poslanec Juchelka. Poslanec Havlíček by měl mlčet

18.05.2023 16:13

Projev na 65. schůzi Poslanecké sněmovny 18. května 2023 k plynu, úřadům práce, poslanci Juchelkovi a Havlíčkovi.

Premiér Fiala: Demagogický poslanec Juchelka. Poslanec Havlíček by měl mlčet
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Fiala

Nejprve se vyjádřím k panu poslanci Juchelkovi, u kterého jsem už před nějakou dobou zaznamenal výrazný příklon k používání demagogicky nepravdivých tvrzení. Pane poslanče, prostřednictvím paní předsedající, zkuste se podívat na články, které se týkají úřadů práce za vaší vlády. Já jsem během dvou sekund nalistoval např. jeden, který je z října roku 2020, kde se píše, že se má zabránit kolapsu úřadů práce kvůli vyplácení dávek v koronaviru, u kterých se posuzuje nárok každého čtvrt roku. Úřadům práce v polovině října chyběla zhruba desetina zaměstnanců, na úřadech práce byly velké problémy, mají vyplácet šestnáct dnů sociálních dávek.

Generální ředitel Úřadu práce Viktor Najman apeloval na občany, aby zvážili osobní návštěvu Úřadu práce. Tak bych mohl pokračovat. Ano, toto bylo v době koronaviru, čili některé ty problémy, abych byl korektní, byly způsobeny tou epidemií. Ale to, že byly na úřadech práce problémy, to se dá dohledat za vaší vlády, to se dá dohledat běžně v médiích. Doporučuji vám takovou rešerši médií provést.

Pokud jde o rafinérie, benzín a ropu. No, my se nestaráme o polského vlastníka rafinérii. Můžeme se tady bavit - to je taky zajímavá debata - proč to tak je, jak to Poláci získali, kdo v tom například sehrává roli. Já tu debatu s vámi rád povedu, ale jindy. Ale my jsme se starali o české občany, o to, aby čeští občané měli benzín a naftu a nestalo se to, co se stalo v jiných zemích, kde realizovali recepty, které jste nám taky doporučovali. Takže starali jsme se především o české občany a jsme rádi, že jsme všechno zajistili.

Pokud jde o ten plyn, já bych doporučoval panu Havlíčkovi, ať se k tomu nevyjadřuje. Nerozumí tomu a jenom se tady zesměšňuje. (Předsedající upozorňuje na čas. Potlesk z řad poslanců ODS.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

HHH, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseantares.h , 18.05.2023 17:07:13
Ježííš nejlepší premiér na světě a světoví vůdce se dnes odvázal :-)) Tenhle strašpytel když má kolem sebe ochranku tak je silný jak silnice ale kdyby měl jít mezi lidi tak raději zdrhne a odletí na druhý konec světa sázet stromky:-) Stačí říct Rajchl a letiště má pohotovost :-)))

|  6 |  0

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

18:05 Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k významu vlastního bydlení jako zajištění nezávislos…