Premiér Fiala: Jedním ze zásadních úkolů vlády je prohlubovat energetickou bezpečnost

22.11.2022 9:45 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k řešení nedostatku energií

Premiér Fiala: Jedním ze zásadních úkolů vlády je prohlubovat energetickou bezpečnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Fiala

Evropa je v současné době pod obrovským geopolitickým tlakem, který nemá za poslední desítky let obdoby. Přímým viníkem této situace je jednoznačně Rusko, nepřímo si za to ale náš region může tím, že v minulosti dlouhodobě podceňoval energetickou bezpečnost. Nedostatek energií přitom může ohrozit nejen naši bezpečnost, nezávislost, prosperitu a hospodářský růst, ale také naše plány na přechod k udržitelnější a čistší ekonomice.

Odolný energetický systém se v našich podmínkách nemůže obejít bez stabilního nízkoemisního zdroje, jakým je jádro. Současně je nutné investovat do obnovitelných zdrojů, které mohou a měly by v budoucnu hrát stále významnější roli, ale musíme si zároveň přiznat, že předpoklady pro solární, větrnou, vodní nebo geotermální energii nejsou v naší republice tak dobré jako v některých jiných zemích.

Jedním ze zásadních úkolů naší vlády je prohlubovat energetickou bezpečnost České republiky, investovat do nových energetických projektů, diverzifikovat zdroje a nakupovat rezervy. Co se týče této zimy, s klidným srdcem můžu říct, že jsme již obstáli, je však samozřejmě nutné dívat se za mnohem delší horizont, než je tento a příští rok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Fiala., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseHernie , 22.11.2022 10:04:47
Jedním ze zásadních úkolů naší vlády je prohlubovat energetickou bezpečnost České republiky. Chlapec se nám probudil. Vždyť toto vše tady bylo a pořád je ještě možnost to zajistit a bez dělších nákladů. Jen je potřeba se podívat kolem sebe a zjistit, kdo nám tu energetickou bezpečnost zajistí. Snad ten "génius" nechce říct, že ta naše elektrika co ji kupujeme zpět několikrát dráž, je z Ruska, nebo dokonce od Putina? Proč ODS a jiné nedemokratické strany, jsou proti naším občanům a jen slouží cizím zlodějům? Fakt nechápu.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.