Premiér Sobotka: Budeme pokračovat ve zlepšování odměňování učitelů a učitelek

28.03.2017 15:14

Rád bych u příležitosti Dne učitelů poděkoval všem učitelům, učitelkám a pedagogickým pracovníkům za jejich důležitou a obětavou práci, které si velmi vážím. Práce kantorů stejně jako úroveň školství je důležitá pro budoucnost naší země.

Premiér Sobotka: Budeme pokračovat ve zlepšování odměňování učitelů a učitelek
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka na volebním sjezdu v Brně

Proto je rozvoj českého školství jednou ze zásadních priorit mé vlády.

Za více než tři roky jsme krok po kroku naplňovali své sliby a závazky, které jsme občanům dali. Zlepšujeme odměňování ve školství, opakovaně jsme prosadili navýšení platů učitelů a učitelek, ale i nepedagogických profesí. Za fungování naší vlády vzrostly příjmy pedagogických pracovníků o 14,5 procenta, ostatních zaměstnanců ve školství o 12,2 procenta.

Schválili jsme nový kariérní řád, který zlepší platové podmínky jak nejzkušenějším pedagogům, tak těm začínajícím a všem dá jistotu kariérního postupu podle jasných pravidel. Novelou zákona o pedagogických pracovnících jsme také zamezili letitému nešvaru, kdy školy účelově propouštěly učitele na dobu prázdnin.

Pokračovat ve zlepšování pracovních podmínek pro zaměstnance ve školství, a především ve zvyšování jejich platů je jednou z hlavních priorit naší vlády. Chtěl bych, aby platy učitelů a učitelek v regionálním školství dosáhly v roce 2020 alespoň 130 procent průměrné mzdy. Do konce funkčního období naší vlády je třeba také ještě dotáhnout schválení novely zákona o pedagogických pracovnících, která je v Poslanecké sněmovně, a chceme se také zaměřit na řádné čerpání evropských fondů z operačního programu Věda, výzkum, vzdělávání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

13:09 Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na urážky v komentářích