Premiér Sobotka: Budeme projednávat i spolupráci se třetími zeměmi

17.10.2016 11:45

Vláda schválila mandát pro premiéra na Evropskou radu, tématem bude hospodářský rozvoj i bezpečnost EU.

Premiér Sobotka: Budeme projednávat i spolupráci se třetími zeměmi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér České republiky Bohuslav Sobotka

Vláda dnes schválila mandát pro premiéra Bohuslava Sobotku na nadcházející Evropskou radu, která se uskuteční v Bruselu 20. a 21. října 2016. Lídři evropských zemí budou ve čtvrtek a v pátek jednat především o migraci, vnějších vztazích a obchodní politice a dalších hospodářských otázkách.

„Jsem velmi rád, že v oblasti migrace budeme projednávat dlouhodobé české priority, které jsme na evropské půdě v minulých měsících prosazovali. Jde o ochranu vnějších hranic a spolupráci se třetími zeměmi. Z hlediska ČR je ochrana hranic prioritou a musíme k tomuto procesu přistoupit aktivně. Proto velmi vítám, že v říjnu došlo ke spuštění Společné pohraniční a pobřežní stráže. Naši podporu mají i další návrhy a projekty jako systém entry/exit nebo připravovaná evidence cestujících. V ekonomických tématech by se Evropská rada měla rovněž zabývat dalšími kroky, pokud jde o prodloužení Evropského fondu pro strategické investice, tedy tzv. Junckerova balíčku. Chceme, aby rozhodnutí o jeho prodloužení stálo na objektivním hodnocení dosavadního fungování,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.