Premiér Sobotka: Byl jsem ujištěn, že stavební harmonogram dostavby D8 bude dodržen

07.06.2016 17:52

Premiér Sobotka jednal v Ústeckém kraji o zprovoznění dálnice D8, situaci v petrochemickém průmyslu a zdravotnictví.

Premiér Sobotka: Byl jsem ujištěn, že stavební harmonogram dostavby D8 bude dodržen
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Předseda vlády Bohuslav Sobotka navštívil v úterý 7. června 2016 v rámci pravidelných pracovních cest do regionů Ústecký kraj. Hlavními tématy návštěvy byla výstavba dálnice D8, zaměstnanost, situace v petrochemickém průmyslu a stav krajského zdravotnictví.

Předseda vlády zahájil pracovní cestu v regionu jednáním s hejtmanem Ústeckého kraje Oldřichem Bubeníčkem. Hlavním tématem schůzky byla výstavba dálnice D8 a zaměstnanost v regionu v souvislosti se zmírněním sociálních dopadů při restrukturalizaci a útlumu těžby uhlí v regionu. Premiér následně navštívil také místo výstavby dálnice D8 u Řehlovic.

„Dostavba a zprovoznění dálnice D8 je nejen dopravní prioritou kraje, ale rovněž vlády. Osobně jsem se dnes na místě přesvědčil o pokračující práci a byl jsem jak ze strany vedení Ředitelství silnic a dálnic, tak ze strany zástupců ministerstva dopravy ujištěn, že stavební harmonogram dostavby bude dodržen. Počítá se s tím, že provoz posledního úseku bude otevřen 10. prosince letošního roku,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka

Premiér Sobotka navštívil společně s ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem a s předsedou Správy státních hmotných rezerv ČR Pavlem Švagrem areál společnosti Unipetrol. S vedením společnosti a zástupci Čepra jednal o aktuální situaci v petrochemickém průmyslu a současném stavu zásob pohonných hmot. Poté premiér zahájil výstavbu nové polyetylenové jednotky Chemparku, která by měla být dokončena v roce 2018 a během její výstavby vytvoří práci až pro 800 lidí.

„Jedná o jednu z největších investic, která byla po roce 1989 takto uceleně zrealizována v chemickém průmyslu. Je to bezpochyby výborná zpráva pro Ústecký kraj, protože jakákoliv modernizace posiluje konkurenceschopnost Unipetrolu, který je ve zdejším kraji klíčovým zaměstnavatelem.

Se zástupci společností Čepro a Unipetrol jsme hovořili o situaci v dodávkách benzínu na nadcházející měsíce. I přes odstavené rafinerie není s dodávkami aktuálně žádný problém, bude-li to situace vyžadovat, vláda je připravena použít benzín z rezerv. Zároveň se intenzivně pracuje na zprovoznění rafinérie v Kralupech nad Vltavou, a rafinérie v Litvínově by mohla během následujících dní vyrábět na svoji plnou kapacitu. Díky tomu bychom mohli být na podzim ve stabilnější situaci,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka

Na závěr pracovní cesty jednal premiér Sobotka s ministrem zdravotnictví Svatoplukem Němečkem s vedením Krajské zdravotní, a.s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. Setkal se zde s přednosty klinik, s vedením krajských nemocnic a se zástupci lékařů a sester. Hlavním tématem jednání byla aktuální situace ve zdravotnictví a plán vlády na zvýšení tarifních mezd pro zdravotníky od ledna 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…