Premiér Sobotka: Evropská rada bude řešit migraci, obrannou spolupráci či podporu hospodářských politik

06.03.2017 13:50

Evropská rada se koná v Bruselu ve čtvrtek 9. března 2017, kdy se přijímají závěry. V pátek 10. března se koná neformální část – summit EU27.

Premiér Sobotka: Evropská rada bude řešit migraci, obrannou spolupráci či podporu hospodářských politik
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Evropská rada bude mít tři hlavní témata, a to nejnovější vývoj v otázce migrace, obrannou spolupráci a podporu růstu hospodářských politik a konkurenceschopnosti. Na pořadu jednání bude také volba předsedy Evropské rady. Českou republiku bude na jednání Evropské rady zastupovat tak, jako obvykle, předseda vlády Bohuslav Sobotka. Ten za více než tři roky ve funkci premiéra nechyběl na žádné Evropské radě, hájit české zájmy bude i příští týden.

Evropská rada se koná v Bruselu ve čtvrtek 9. března 2017, kdy se přijímají závěry, a to bude premiér Sobotka po celou dobu na místě. V pátek 10. března se koná neformální část – summit EU27. Na tuto část premiér Sobotka požádal o zastupování slovenského předsedu vlády Roberta Fica. Možnost zástupu je běžná a jde o ustálený postup.

Důvodem zástupu premiéra Sobotky na neformální části summitu je dlouhodobě plánovaný sjezd nejsilnější vládní strany, sociální demokracie, kde premiér Sobotka kandiduje na předsedu strany, a je tedy nezbytné, aby byl osobně na místě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…