Premiér Sobotka: Jednání s velvyslancem USA Schapirem

30.10.2014 14:08

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se ve čtvrtek 30. října 2014 v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR setkal s mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Spojených státu amerických v České republice Andrewem Schapirem.

Premiér Sobotka: Jednání s velvyslancem USA Schapirem
Foto: Archiv
Popisek: Andrew Schapiro

 Jednalo se o první pracovní setkaní předsedy vlády Sobotky s velvyslancem Schapirem po nástupu do funkce. Tématem jednání bylo především prohloubení spolupráce obou zemí v oblasti bezpečnosti, obrany a hospodářství. Česká vláda zároveň pracuje na posílení vzájemných investic a obchodních transakcí mezi oběma zeměmi.

Premiér Sobotka diskutoval s velvyslancem Schapirem rovněž o své letošní listopadové cestě do USA. Předseda české vlády se 19. listopadu v Kongresu ve Washingtonu zúčastní odhalení busty Václava Havla. Půjde nejen o symbolické uctění památky bývalého československého prezidenta a jeho boje za demokracii a svobodu, ale rovněž o připomenutí 25. výročí 17. listopadu 1989. Součástí pracovní cesty předsedy vlády do USA budou rovněž politická jednání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.